V Borštu so dobili igrala, v Hrastovljah dva pitnika ...

Štiri projekte letošnjega participativnega proračuna je koprska občina sklenila že pred poletjem, kmalu pa jih bodo še šest. V Borštu so dobili otroška igrala, v Hrastovljah dva pitnika, v Bertokih koše za pasje iztrebke, na cesti v Tribanu pa so uredili ulično razsvetljavo. Zasteklili so tudi teraso doma v krajevni skupnosti Gradin in preplastili dotrajano dostopno pot do kmetijskih površin na območju Dobrave.Do konca meseca se bo na seznam zaključenih projektov vpisala  
razgledna točka ob ulici Za gradom. Foto: MOK
Do konca meseca se bo na seznam zaključenih projektov vpisala razgledna točka ob ulici Za gradom. Foto: MOK

KOPER > Prve tri projekte participativnega proračuna za leti 2021 in 2022 je občina sklenila pred poletjem: na Markovcu je obnovila košarkarsko igrišče, na razgledni ploščadi na Socerbu poleg otroškega igrišča uredila še košarkarsko, popolnoma prenovila in opremila je tudi večnamensko igrišče v Popetrah.

Do konca meseca se bodo na seznam zaključenih projektov vpisali še razgledna točka ob ulici Za gradom, ki bo ponujala pogled na Koprski zaliv, ureditev počivališča in postavitev pitnika v Zanigradu ter postavitev dodatnih dveh na Gažonu, sanacija sanitarij v domu prostovoljnih gasilcev Krkavče in ureditev tamkajšnje kuhinje, v okviru katere je občina poskrbela za nabavo nove opreme. V sklepni fazi so tudi ozelenitev treh mestnih krožišč in zasaditev avtohtonih vrst dreves na različnih urbanih območjih v mestu ter namestitev dveh solarnih svetilk javne razsvetljave v zaselku Turki, so sporočili s koprske občine.


Najbolj brano