V Borštu so dobili igrala, v Hrastovljah dva pitnika ...

Štiri projekte letošnjega participativnega proračuna je koprska občina sklenila že pred poletjem, kmalu pa jih bodo še šest. V Borštu so dobili otroška igrala, v Hrastovljah dva pitnika, v Bertokih koše za pasje iztrebke, na cesti v Tribanu pa so uredili ulično razsvetljavo. Zasteklili so tudi teraso doma v krajevni skupnosti Gradin in preplastili dotrajano dostopno pot do kmetijskih površin na območju Dobrave.



Do konca meseca se bo na seznam zaključenih projektov vpisala  
razgledna točka ob ulici Za gradom. Foto: MOK
Do konca meseca se bo na seznam zaključenih projektov vpisala razgledna točka ob ulici Za gradom. Foto: MOK

KOPER > Prve tri projekte participativnega proračuna za leti 2021 in 2022 je občina sklenila pred poletjem: na Markovcu je obnovila košarkarsko igrišče, na razgledni ploščadi na Socerbu poleg otroškega igrišča uredila še košarkarsko, popolnoma prenovila in opremila je tudi večnamensko igrišče v Popetrah.

Do konca meseca se bodo na seznam zaključenih projektov vpisali še razgledna točka ob ulici Za gradom, ki bo ponujala pogled na Koprski zaliv, ureditev počivališča in postavitev pitnika v Zanigradu ter postavitev dodatnih dveh na Gažonu, sanacija sanitarij v domu prostovoljnih gasilcev Krkavče in ureditev tamkajšnje kuhinje, v okviru katere je občina poskrbela za nabavo nove opreme. V sklepni fazi so tudi ozelenitev treh mestnih krožišč in zasaditev avtohtonih vrst dreves na različnih urbanih območjih v mestu ter namestitev dveh solarnih svetilk javne razsvetljave v zaselku Turki, so sporočili s koprske občine.


Najbolj brano