Na parkirišču za Barko parkirajo nepravilno

Koprska občina je z vzpostavitvijo gradbišča na večjem delu parkirišča za poslovnim objektom Barka zmanjšala njegove kapacitete, dodatna parkirna mesta pa zagotovila na izpraznjeni deponiji in na parkirišču pred trgovskim centrom Park Center. Kljub temu se od začetka gradnje parkirne dogaja, da vozniki na parkirišču za Barko parkirajo nepravilno in tako drugim onemogočajo, da zapustijo parkirno mesto, opozarjajo na občini.

 Foto: MOK
Foto: MOK

KOPER > Na parkiriščih Za Barko 1 in 2 je v času gradnje nove parkirne hiše na voljo približno 150 parkirnih mest za imetnike abonmajev in dovolilnic, ob tem je koprska občina v neposredni bližini zagotovila še dodatna parkirna mesta, opozarjajo. Čeprav je trenutna kapaciteta parkirišč za Barko omejena, to še ne pomeni, da lahko uporabniki svoja vozila parkirajo izven zarisanih parkirnih mest, poudarjajo.

V zadnjih tednih so prejeli več prijav občanov, da številni svoja vozila parkirajo izven zarisanih črt, in sicer ob ograji, na robu parkirišč in celo na zelenicah pod drevesi, s tem pa preprečujejo ostalim uporabnikom izvoz s parkirnega mesta. Občina zato vse voznike poziva, da svoja vozila parkirajo pravilno, na zarisanih parkirnih mestih. Medobčinsko redarstvo bo sicer na terenu izvajalo nadzor in morebitne kršitelje tudi kaznovalo.

Uporabniki parkirišča za Barko si lahko v času del, ki bodo sklenjena predvidoma avgusta prihodnje leto, parkirna mesta zagotovijo tudi pred trgovskim centrom Park Center, cena mesečnega abonmaja je enaka ceni splošnega abonmaja Marjetice Koper in znaša 20 evrov (telefonska številka 040 327 000, vzdrževalna služba, Park Center), pojasnjujejo na občini.


Najbolj brano