Med Šempasom in Vogrskim je drvel 165 na uro

Novogoriški prometni policisti so sinoči na odseku regionalne ceste Šempas - Vogrsko v radar ujeli cestnega objestneža in ga izločili iz prometa. Na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, so 27-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost kar 165 kilometrov na uro.

Na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, je 
27-letnik drvel  165  kilometrov  na  uro. Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, je 27-letnik drvel 165 kilometrov na uro. Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

GORIŠKA > Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi hudega prekrška bo moral pred okrajnega sodnika. V novogoriški policijski upravi ob tem znova opozarjajo, da je prekoračitev hitrosti eden najpogostejših vzrokov prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami.

“Neprilagojena hitrost predstavlja veliko grožnjo za nastanek najhujših prometnih nesreč, zato bi morali biti bolj pozorni na predpisane omejitve hitrosti, hitrost vožnje pa vselej prilagoditi voznim razmeram in lastnim vozniškim sposobnostim,” so zapisali.

Delovni nezgodi s poškodbo roke

V eni od gospdarskih družb na območju Godoviča si je včeraj okrog 14. ure med razrezom lesa 48-letni delavec huje poškodoval roko. Na kraju so mu najprej pomagali sodelavci, nato reševalci NMP ZD Idrija. Člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika so ga nato z vojaškim helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Podobna delovna nesreča se je že nekaj ur pred tem, okrog 9.30, zgodila na območju velikih Žabelj na Ajdovskem, kjer si je med žaganjem drv s krožno žago 64-letni moški huje poškodoval roko. Potem ko so mu prvo pomoč nudili sorodniki in sosedi, so ga zdravniško oskrbeli v ZD Ajdovščina. Tudi v tem primeru so policisti izključili tujo krivdo.

Ograjen travnik ostal brez električnega pastirja

Neznanec je ponoči z ograjenega travnika izven naselja Trnovo ukradel električni pastir, sončne celice in akumulator ter tako lastnika oškodoval za približno 300 evrov.

Iz premičnih semaforjev ukradli akumulatorja

Policisti so zjutraj obravnavali tatvino dveh akumulatorjev iz premičnih semaforjev med naseljema Plave in Gonjače. S krajo akumulatorjev zamke Varta je neznanec oškodovancu povzročil za približno 500 evrov škode.


Najbolj brano