Umrl je Miran Vodopivec - DJ Cvere

Umrl je priljubljeni primorski didžej Miran Vodopivec, poznan kot DJ Cvere, ki je zaznamoval zlata leta diskotek.

DJ Cvere Foto: Facebook
DJ Cvere Foto: Facebook

NOVA GORICA > Na facebook strani Master Vinyl so zapisali: “Danes nas je zapustil Miran Vodopivec, slovenski deejay, doma iz Nove Gorice. Vedno nasmejan in pripravljen za nove izzive je tokrat ubral drugo pot. Od njega se poslavljamo z mislijo, da bo tam nekje spet igral in delil svoje veselje s številnimi dušami, ki so, tako kot DJ Cvere, prehitro zapustile naš svet.”

Leta 2017, ob 70. obletnici Nove Gorice, je v sklopu projekta Ljudje Nove Gorice - Humans of Nova Gorica zapisal: “Glasbo vrtim že dobrih 35 let in v tem času sem gostoval po skoraj vseh večjih in manjših lokalih tu okoli. Tako sem tudi spremljal glasbeni okus prebivalcev. Sam sem pri vrtenju glasbe v zlatih časih domačih diskotek vedno rad uvajal nove glasbene stile, ki tukaj še niso bili raširjeni.

Včasih je bilo to tudi težavno, predvsem zaradi tistega dela domače publike, ki je bil navezan na rock. Sedaj pa so v lokalih najbolj priljubljeni stari hiti iz starih časov, z dostopnostjo interneta pa novitete mladi spoznajo predvsem preko računalnika in telefona. Na Novo Gorico gledam še vedno tako, kot takrat ko sem bil star 25 let. V tistih časih je bilo vrstniško druženje in navezanost posameznikov močnejše. Danes med mladimi ne čutim več nekega pričakovanja vikendov kot nekoč.

Mesto pa vseeno potrebuje nek klub, kjer bi se družili ljubitelji kvalitetne komercialne glasbe. Zavedam pa se, da se bo to težko doseglo, še posebej zato, ker mladi zaradi pomanjkanja delovnih mest zapuščajo Novo Gorico.”


Najbolj brano