Traktorist je podlegel poškodbam

Policiste so iz ljubljanskega kliničnega centra včeraj popoldne obvestili, da je umrl traktorist, ki se je poškodoval v nesreči v soboto. Nesreča se je zgodila nekaj pred 16. uro pri odcepu za Soze. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 63-letni voznik izgubil oblast nad traktorjem in zato zapeljal ob obcestni jarek. Moški je pri tem padel s traktorja in se huje poškodoval. S helikopterjem so ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

Traktorista so s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični 
center, a je žal podlegel poškodbam. Foto: PGD Ilirska Bistrica
Traktorista so s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center, a je žal podlegel poškodbam. Foto: PGD Ilirska Bistrica

PRIMORSKA > V Ilirski Bistrici so vlomili v tri zabojnike na gradbišču. Razbili so steklo na dveh avtomatih za napitke in odnesli kaseti s kovanci. Škode je za 1500 evrov.

Zagorel rezervoar nafte

Malo po 8. uri je v Padni zagorel rezervoar nafte. Zaradi požara je bila popolnoma zaprta Šmarska cesta do 8.56, ko so cesto odprli in je promet potekal izmenično enosmerno. Promet je bil ponovno sproščen ob 10.07. Zagorelo je v lopi, v kateri ni električne napeljave, sta pa dva rezervoarja z nafto. Gasilci so ogenj pogasili, po prvi oceni je za približno 5000 evrov škode. Kriminalisti bodo opravili ogled kraja za ugotovitev vzroka požara.

Vozil v času prepovedi

V Ilirski Bistrici so policisti včeraj popoldne ustavili 43-letnega voznika avtomobila, ki je vozil v času prepovedi vožnje. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog.

Honde nima več

V Ilirski Bistrici je nekdo domačinu ukradel avto znamke honda civic, rdeče barve, registrskih številk KPD3-256, leto izdelave 1997, vreden približno 300 evrov.

Tovornjak zgorel

Sinoči ob 22.20 je na avtocesti pri Postojni, v smeri proti Ljubljani, zagorelo tovorno vozilo. Tovornjak je zgorel v celoti, voznik, Bolgar, pa ni poškodovan. Vzrok požara je bila počena sprednja leva pnevmatika, ogenj se je razširil na kabino in nato na priklopnik. Cesta je bila ponovno normalno prevozna ob 3.40.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali šest ilegalnih migrantov. Pri Rižani so obravnavali Pakistanca, na mejnem prehodu Jelšane pa pet Maročanov. Maročane so odkrili na tovornem vozilu, na podvozju priklopnika, na zadnji osi. Tovornjak je vozil državljan BiH. Vrnili so jih na Hrvaško.

Neznanec poškodoval bager in kradel gorivo

Policiste so včeraj zjutraj obvestili, da je neznani storilec na delovišču na cesti Solkan – Lokve poškodoval pnevmatiko delovnega stroja in iz rezervoarja ukradel približno 70 litrov dizelskega goriva na škodo ene od gospodarskih družb. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Trčila v robnik in prometni znak

V Ulici dr. Karla Lavriča v Novi Gorici je včeraj okoli 19. ure voznica avtomobila trčila v robnik in prometni znak. Prometni policisti so odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo.

Vlomili v hišo

Policisti so včeraj popoldne v Šmartnem obravnavali vlom v nenaseljeno hišo. Po zdaj zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih nekaj tednih vlomil skozi vhodna vrata, pregledal notranjost in kraj zapustil, ne da bi si karkoli prilastil. Nastalo je za približno sto evrov škode. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zasegli konopljo

Policisti so danes dopoldne v Novi Gorici 51–letnemu moškemu zasegli zelene delce posušene rastline za katere so posumili, da gre za konopljo. Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Povozila srno

Danes ob 8.26 so policiste obvestili, da je voznica avtomobila izven Dobravelj povozila srno. Kasneje je za žival poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Najbolj brano