V novi številki Primorskih novic preberite

Izolske podružnice Diners Club Italia, ki zaposluje 46 ljudi, kmalu ne bo več. Švicarski lastnik Cornèr Group se je namreč odločil za likvidacijo celotnega podjetja, ker je poslovanje preveč načela pandemija covida-19. Za zaposlene je bila novica danes velik šok.

Izolska podružnica podjetja Diners Club Italia se dokončno  
poslavlja, z njo pa tudi vsi zaposleni. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Izolska podružnica podjetja Diners Club Italia se dokončno poslavlja, z njo pa tudi vsi zaposleni. Foto: Tomaž Primožic/FPA

V Hitu pripravljajo program presežnih delavcev

Uprava družbe Hit bo svetu delavcev in sindikatom jutri predstavila predlog programa presežnih delavcev. Ta predvideva, da bodo približno 250 zaposlenim odpovedali obstoječe pogodbe in jim v podpis ponudili nove. A pod drugačnimi pogoji. Če jih ne bodo sprejeli, bodo morali iti.

Krajani Sečovelj s peticijo proti nasadu industrijske konoplje

Na rodovitni zemlji Sečoveljske doline je letos ob tradicionalnih vinogradih, oljčnikih in sadovnjakih že drugo sezono zapored uspešno dozorela tudi industrijska konoplja. Njene zdravilne učinkovine niso več neznanka in jih vse več ljudi s pridom uporablja, je pa njen vonj, najbolj zaznaven med kratkim cvetenjem, tisti, ki tako zelo moti krajane Sečovelj, da so zoper nasad industrijske konoplje spisali kar peticijo.

Bo ravnatelj odpustil učitelja telovadbe, ker ni nosil maske in ni hotel pokazati, ali izpolnjuje pogoj PCT?

Učitelj telovadbe Sandi Valentinčič, ki mu grozi odpoved, ker v šoli ni nosil maske in ni želel pokazati, ali izpolnjuje pogoj PCT, zdaj javno nasprotuje vladnim ukrepom. Ravnatelj se bo v kratkem odločil, ali bo učitelja odpustil, ta napoveduje, da se bo boril po pravni poti.

Zabodel jo je več kot desetkrat

Vsega nekaj trenutkov je danes zjutraj trajal napad 24-letnika na 22-letno znanko. Z nožem jo je zabodel več kot desetkrat in pustil na tleh. Mladenka je zdravnici in reševalcem še povedala, kdo jo je napadel, nato pa izgubila zavest. Po neuradnih informacijah naj bi jo v Ljubljani že oživljali. Napadalca so prijeli v njegovem stanovanju in ga pridržali.

Mandarić in Kabanica bosta lahko gradila

Potrditev občinskih prostorskih načrtov za zemljišče nekdanjega Toncityja pomeni, da lahko lastniki nadaljujejo z zbiranjem dokumentacije za omenjene parcele. Na referendumu je za zavrnitev glasovalo 4228 volilcev, kar je bilo le 41 odstotkov tistih, ki so prišli na volišča.

Bo Markočič napovedal referendum o OPN?

Jutri ob 16. uri bo občinski svet nadaljeval sejo, ki jo je prekinil pred 12 dnevi pri točki o uveljavitvi občinskega prostorskega načrta (OPN). V kabinetu župana Danila Markočiča domnevajo, da bodo sejo končali do 17.30, ko naj bi župan skupaj s predstavniki svetniških skupin in list odločitev predstavil javnosti.

Novogoriški brezdomci si tudi čez dan želijo streho nad glavo

Zavetišče za brezdomne je v novih prostorih skupnostnega centra zelo dobro zaživelo, brezdomni za prostore lepo skrbijo. Večna težava, ki je pereča predvsem pozimi, pa ostaja: zavetišče je odprto le ponoči, čez dan morajo ven na mraz. V pričakovanju dnevnega centra si želijo postaviti lopo pred zavetiščem, da bi jih zaščitila pred mrazom in dežjem.

Več kot pol milijona evrov za ureditev poti do gradu Jama

S prvo fazo ureditve pešpoti do gradu Jama v Predjami bo ministrstvo za kulturo zaključilo do konca oktobra, vendar pa bo treba na končni rezultat še počakati. Najprej morajo objaviti razpis za izvajalca finalne tlakovane površine. Ministrstvo pripravlja tudi projektno dokumentacijo za ureditev grajske kašče, a brez želenega prizidka.

Filmsko potovanje od Amebe do Žice

Praznik domače sedme umetnosti se po lanski selitvi v Ljubljano in hibridni izvedbi jutri vrača domov, k morju - na 24. Festivalu slovenskega filma Portorož bodo predvajali kar 84 filmov, od tega 54 v tekmovalnem programu. Nagrade bodo podelili na nedeljski sklepni slovesnosti.


Najbolj brano