Policisti pomagali na morju

Policiste so v soboto ob 12.45 s plovila obvestili, da imajo na morju osebo, ki se počuti slabo. Zaradi močnega vetra in visokih valov plovilo ni moglo varno pristati v piranskem mandraču, zato je poveljnik zaprosil za pomoč pri prevozu osebe na obalo. Patrulja pomorske policije je s plovilom P-16 varno na kopno pripeljala 50-letno Slovenko, ki je zaradi razburkanega morja in visokih valov dobila morsko bolezen (slabost in bruhanje). Ob prihodu na obalo je sama poiskala zdravniško pomoč.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

PRIMORSKA > V petek dopoldne je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo na Škofijah, pregledal notranjost vendar ni ukradel ničesar. Zaradi poskusa velike tatvine bodo policisti na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Zasegli konopljo

Na mejni prehod Sočerga je v petek malo po 14. uri pripotoval 36-letni Ljubljančan, pri katerem so policisti odkrili približno 150 gramov konoplje. Drogo so mu zasegli, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo.

Mercedes zagorel

V garažni hiši v Prisojah je v petek okrog 17. ure zagorel starejši avtomobil znamke mercedes. Policisti so z ogledom ugotovili, da je požar nastal v motornem delu avtomobila zaradi tehnične napake. Vozilo je v celoti uničeno, škode je za približno 4000 evrov.

Ukradli cigarete

V soboto ponoči je neznani storilec vlomil v trgovino v Prestranku in ukradel manjšo količino cigaret. Škode je za približno 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ponarejena testa na koronavirus

V soboto dopoldne je na mejni prehod Dragonja pripotoval 40-letni Slovenec, da bi vstopil v Slovenijo. Policistom je na vpogled izročil ponarejen hitri test na koronavirus. Policisti so listino zasegli, sledi mu kazenska ovadba zaradi ponarejanja listin.

Na mejni prehod Dragonja je v nedeljo popoldne prišel 61-letni moški iz Sežane in policistom pokazal negativen izvid testiranja na koronavirus. Ker so obstajali utemeljeni razlogi, da je listina ponarejena, so jo moškemu zasegli, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo.

Pijani za volanom

V Pradah so policisti v soboto zgodaj popoldne ustavili 53-letnega voznika avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Alkotest je pokazal 0,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so vozilo zasegli, sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V Šmarjah pri Sežani so policisti v soboto popoldne ustavili 59-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi še obdolžilni predlog.

V nedeljo popoldne so postojnski policisti v Merečah ustavili 43-letnega moškega, ki mu je alkotest pokazal rezultat 1,11 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V postopku so ugotovili tudi, da je vozil avtomobil v času ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, prav tako je vozilu že potekla tudi registracija. Zoper voznika so odredili pridržanje, sledi še obdolžilni predlog.

Padel z električnim skirojem

Na Škofijah je v soboto popoldne 39-letni moški zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad električnim skirojem in padel. Ker je bil poškodovan po glavi, so zanj odredili strokovni pregled v bolnišnici. Ukrep bo znan po prejetem zdravniškem izvidu.

Policisti so v nedeljo popoldne v Portorožu zasegli moped piaggio zip 25 19-letnemu državljanu Kosova, ker so posumili, da je predelan. Izredni tehnični pregled je to potrdil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 14 ilegalnih migrantov.

V petek so v Dolenjah pri Jelšanah prijeli Libanonca.

V soboto so obravnavali Francoza, ki sta nedovoljeno (izven mejnega prehoda) vstopila na območje Slovenije. Izrekli so jima globo, nato pa dovolili, da nadaljujeta pot v EU. Ilirskobistriški policisti so obravnavali štiri državljane Kosova brez urejenega statusa v EU, ki so jih po postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so policisti v Zabičah prijeli tri državljane Kosova, pri Topolovcu Sirca in Libanonca, pri Kubedu pa dva Turka. Postopki še potekajo.


Najbolj brano