Izolskega Dinersa ne bo več, zaposleni so v šoku

Izolske podružnice Diners Club Italia, ki zaposluje 46 ljudi, kmalu ne bo več. Švicarski lastnik Cornèr Group se je namreč odločil za likvidacijo celotnega podjetja, ker je poslovanje preveč načela pandemija covida-19. Za zaposlene je bila novica včeraj velik šok.

Izolska podružnica podjetja Diners Club Italia se dokončno 
poslavlja, z njo pa tudi vsi zaposleni.  Foto: Tomaž Primožic/FPA
Izolska podružnica podjetja Diners Club Italia se dokončno poslavlja, z njo pa tudi vsi zaposleni.  Foto: Tomaž Primožic/FPA

IZOLA > “Ravno danes smo izvedeli, da nas bodo vse odpustili. Smo šokirani. To je socialna bomba za Primorsko,” je včeraj v pismu opozoril eden od zaposlenih v izolski podružnici.

Za Švicarje je razlog za likvidacijo covid-19

Direktorica podružnice Iris Pez je pojasnila, da so švicarski lastniki začeli s postopkom likvidacije podjetja Diners Club Italia zaradi “nepopravljive škode, ki jo je poslovanju povzročila pandemija covida-19”. “Prihodki družbe Diners Club Italia namreč v pomembnem obsegu temeljijo na poslovanju s pravnimi osebami oziroma, še konkretneje, v potovalnem segmentu, kamor sodijo potovalne agencije in letalske družbe. Ta sektor je bil in je še vedno v času pandemije eden izmed najbolj prizadetih,” je povedala Iris Pez. Pravi, da je trenutno v podjetju 46 zaposlenih. Še pred nekaj leti jih je bilo približno 70.

46

redno zaposlenih je v izolskem Dinersu, ki bodo ob likvidaciji podjetja ostali brez službe

Slabo novico sta zaposlenim včeraj v izolski podružnici sporočila Paolo Cornaro iz skupine Cornèr Group in Giglio Del Borgo, izvršni direktor Diners Cluba Italia. Iris Pez pravi, da bodo izolsko podružnico zaprli predvidoma 31. julija prihodnje leto. “Do takrat se bomo trudili vsem sodelavkam in sodelavcem najti druge zaposlitve. Naša kadrovska služba se je že povezala z eno izmed največjih zaposlitvenih agencij v Sloveniji. Izpolnili bomo tudi vse pravno-formalne pogodbene obveznosti do zaposlenih,” zagotavlja.

Na zavodu že v stiku z Dinersom

“Trenutno še nismo prejeli nobenih uradnih informacij o načrtovanem odpuščanju v podjetju,” nam je odgovorila Tanja Podobnik Zec iz zavoda za zaposlovanje. Sodelavci koprske območne službe so kljub temu že navezali stik s pristojnimi v podjetju. “Ko bodo zadeve jasne, bo območna služba lahko takoj priskočila na pomoč s svojimi aktivnostmi v primeru odpuščanj delavcev,” še napovedujejo.

Zaposleni v Dinersu včeraj pomoči sindikata še niso iskali. Tudi v Obalni sindikalni organizaciji KS 90 z odpuščanjem v izolskem Diners Clubu Italia niso seznanjeni.

Vpliv likvidacije Dinersa na Dinit

Likvidacija podružnice Diners Club Italia bo vplivala tudi na poslovanje povezane izolske družbe Dinit Card Services, priznava generalni direktor Primož Patru. Tudi Dinit sodi v to švicarsko skupino, njegov lastnik je Cornèr Banca. “Obžalujemo začetek postopka likvidacije družbe Diners Club Italia, a hkrati razumemo poslovno odločitev lastnika. Diners Club Italia je namreč naša pomembna stranka, za katero opravljamo storitve procesiranja plačil, te storitve pa bomo zanjo opravljali tudi vse do končne likvidacije. Izguba stranke bo imela prav gotovo kratkoročni vpliv na poslovanje našega podjetja, vendar ne bo nikakor ogrozila poslovanja podjetja,” je povedal Patru. Zagotavlja, da Dinit Card Services posluje v skladu z načrti, se krepi in povečuje število zaposlenih - z 80 konec leta 2020 na 90 ob zaključku letošnjega leta.


Najbolj brano