Alenka Artnik z zadnjim letošnjim spustom na vrh potapljaškega olimpa

Z zadnjim letošnjim potopom, ki ga je v soboto opravila na tekmovanju v turškem Kasu, je slovenska potapljačica na vdih Alenka Artnik osvojila naslov svetovne prvakinje v disciplini z dvema plavutkama.

Še en uspešen potop Alenke Artnik in z njim osvojen naslov 
svetovne prvakinje v disciplini z dvema plavutkama. Foto: Andac Kazar
Še en uspešen potop Alenke Artnik in z njim osvojen naslov svetovne prvakinje v disciplini z dvema plavutkama. Foto: Andac Kazar

KAS > Oktober je dober, bi lahko rekli za Alenko Artnik. Kaj dober, odličen! Potem ko je 1. oktobra na tekmovanju v turškem Kasu priplavala do novega, 106 metrov globokega svetovnega rekorda v disciplini z dvema plavutkama, je 5. oktobra osvojila že peti naslov svetovne prvakinje v svoji paradni disciplini z monoplavutjo. V soboto pa je s103 metre globokim potopom postala še svetovna prvakinja v disciplini z dvema plavutkama.

Foto: Federico Buzzoni

“Ta naslov je kot češnja na torti ob koncu te dolge in intenzivna tekmovalne sezone,” je vselej nasmejana Koprčanka zapisala na svojem facebook profilu ter čestitala drugouvrščeni italijanski kolegici Alessii Zecchini ter ukrajinski potapljačici Nataliii Zharkovi in Francozinji Marianni Gillespie, ki si delita tretje mesto.


Najbolj brano