Po Marezigah predvolilno v mirni Idriji

Vodstvo SDS s predsednikom stranke in vlade Janezom Janšo na čelu je na srečanje s člani goriške regijske koordinacije v Idrijo prišlo pod vtisom dogajanja na predhodnem srečanju v Marezigah. V mirni Idriji, ki je dogodek izdajala zgolj s povečano prisotnostjo pripadnikov policije, so se posvetili pripravam na volitve.

V povsem polni športni dvorani in mirni Idriji se je goriška 
koordinacija SDS s predsednikom stranke in vlade Janezom Janšo 
v soboto pripravljala na državnozborske volitve. Foto: Saša Dragoš
V povsem polni športni dvorani in mirni Idriji se je goriška koordinacija SDS s predsednikom stranke in vlade Janezom Janšo v soboto pripravljala na državnozborske volitve. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Predsednik SDS in Vlade Janez Janša, oba podpredsednika stranke - minister Aleš Hojs in evroposlanka Romana Tomc, so se na srečanju s člani SDS Goriške v povsem polni športni modri dvorani posvetili pripravam na volitve. Policisti, ki so se precej množično zadrževali pred policijsko postajo, so očitno vedeli, da v Idriji ne bodo imeli dela. Vodstvo stranke pa se vtisa upora, ki je pospremilo predhodno srečanje v Marezigah, ni znebilo.

Nosilci list na volitvah - Danijel Krivec, Eva Irgl, Elena Zavadlav Ušaj, Gabrijela Kodre in Andrej Poglajen - so izpostavili nujne reforme številnih državnih sistemov in pohvalili dosedanje rezultate. Ko so omenili začeto gradnjo domov za starejše, dvig invalidskih pokojnin, povprečnine za občine in podobne, so poudarili, da bodo nadaljevali v smeri dobrega za ljudi ne glede na to, kako bodo sprejeti v javnosti.

Medijev, zlasti nacionalnih, ki rezultatov ne vidijo, torej niso obšli. “Ni problem, da nekaj podžigajo, ampak je problem tudi to, da ignorirajo vse tisto, kar je v Sloveniji dobro,“ je poudaril Hojs.

Izpustili niso niti srečanja SDS v Marezigah. “Marezige so kraj, kjer je SDS na zadnjih volitvah zmagala. Pa so pred srečanjem pisali, da mi nimamo tam kaj iskati. Naredili so nam dobro reklamo, saj je bilo srečanje primorske koordinacije, naše letošnje 13. predvolilno, najbolj množično doslej,” je Janša odkrito priznal, da SDS tovrstna “podpora” pride prav.

“Tudi v Marezigah smo se pripravljali na volitve in predstavili kandidate. Počeli smo nekaj, kar je bistvo slovenskega ustavnega reda. Namreč, da ima v republiki oblast ljudstvo, ki jo uresničuje preko referenduma in volitev predstavnikov v DZ. V SDS ob zbiranju druge stranke še nikoli nismo nagajali, kričali, zmerjali, grozili s smrtjo. Tudi v Marezigah so bile kamere. Ne zaradi nas, ampak zaradi upora,” je povedal Janša in se posvetil predstavitvi dan prej obstruiranega proračuna države.

“Ob visoki, letos šest odstotni gospodarski rasti, v Sloveniji še nikoli ni bilo toliko sredstev - delno nepovratnih iz sklada za okrevanje, kot sedaj. To je vaš denar, ki ga bomo v dobršni meri namenili za vrtce, šole, domove za starejše, cestno infrastrukturo ...”, je razložil.

Ob čestitkah županu Tomažu Venclju za visoko precepljenost (58,4 odstotno) v občini, je poudaril, da se v torek s polovico članov Vlade RS še tretjič vrača v Idrijo. Ker se tu, kot je dejal, z e-mobilnostjo gradi pomemben del slovenske prihodnost.


Najbolj brano