Na Dobrovem bodo gradili nov vrtec

Otroci iz Brd, ki obiskujejo vrtec, se bodo v bližnji prihodnosti manj drenjali. Država bo namreč sofinancirala gradnjo novega, 1,4 milijona evrov vrednega vrtca na Dobrovem, kjer bo prostora za štiri igralnice. Za zdaj imajo zanj idejne zasnove.

Prostori vrtca v Kojskem, kjer je občina pred tremi leti  dozidala 
energetsko varčno stavbo, so zaradi vse večjega števila vpisanih 
otrok že pretesni. Foto: Leo Caharija
Prostori vrtca v Kojskem, kjer je občina pred tremi leti dozidala energetsko varčno stavbo, so zaradi vse večjega števila vpisanih otrok že pretesni. Foto: Leo Caharija

DOBROVO > V občini Brda si že dlje časa prizadevajo, da bi ob vrtcu na Dobrovem zgradili še eno stavbo za malčke, saj je prostorska stiska vse večja. Pa ne le tam: gneča je že v kompleksu šole in vrtca v Kojskem, kjer je občina pred tremi leti za razmeroma veliko denarja dozidala energetsko varčno stavbo za vrtec, a je zaradi vse večjega števila vpisanih otrok že pretesna. Podobno je v dislocirani enoti v Biljani, kjer so letos spet dva oddelka vrtca morali umestiti v bližnji dom.

Država se je izkazala

V upravi občine pa zdaj vendarle spijo nekoliko mirneje. Ministrstvo za izobraževanje je namreč sporočilo, da bo za načrtovano, 1.4 milijona evrov vredno gradnjo dodatne enote vrtca na Dobrovem, v prihodnjih letih prispevalo nekaj več kot 733.000 evrov.

1,4

milijona evrov bo stala gradnja štirih novih igralnic na Dobrovem

Da je potreb vedno več, potrjuje tudi v.d. ravnatelja Uroš Kobal, ki je z novico o sofinaciranju države, razumljivo, zadovoljen.

Lepša bo tudi okolica šole

Za nov vrtec na Dobrovem, ki naj bi ga gradili tik ob sedanjem, so za zdaj pripravljene ideje zasnove. Velik naj bi bil približno 700 kvadratnih metrov, v njem naj bi bili prostori za štiri jaslične skupine in skupni prostori. Ob šoli in vrtcu pa načrtujejo še celovito urediti okolico.

Franc Mužič

župan občine Brda

“Nova enota na Dobrovem je zelo potrebna. Zadnja štiri šolska leta se moramo namreč posluževati dodatnih prostorov v Biljani.”

Zadovoljen je tudi župan Franc Mužič: “Pozitiven sklep o izboru nas izjemno veseli. Nova enota na Dobrovem je zelo potrebna. Zadnja štiri šolska leta se moramo namreč posluževati dodatnih prostorov v Biljani, ker jih na Dobrovem primanjkuje.” Kljub prostorski stiski pa je po drugi strani razveseljivo, da starši otroke vpisujejo v vrtce v domačem kraju, dodaja.


Najbolj brano