Pršut, kralj suhih mesnin

Kraševci letos zaradi epidemije niso mogli obeležiti polstoletne tradicije Praznika terana in pršuta z velikim množičnim dogodkom. A so problem uspešno spremenili v priložnost in dogodek raztegnili ne samo na ves mesec, temveč sporočili javnosti, da so v pol stoletja oba paradna pridelka Krasa dvignili ...

Dr. Stanislav Renčelj že pol stoletja spremlja razvoj pršutov, z veseljem pokuša tudi lepo zorjen pršut Oštirjeve domačije iz Vogelj.

 Foto: Marica Uršič Zupan
Dr. Stanislav Renčelj že pol stoletja spremlja razvoj pršutov, z veseljem pokuša tudi lepo zorjen pršut Oštirjeve domačije iz Vogelj.  Foto: Marica Uršič Zupan

Na Krasu sušijo pršute “od nekdaj”. Bržčas od takrat, ko so začeli rediti prašiče, še prej so na tak način verjetno konzervirali tudi kakšno stegno ...

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano