Jesen je v Vipavo prinesla Odprto kuhno

Od danes je tudi Vipava na zemljevidu krajev, ki jih je že obiskala kulinarična tržnica Odprta kuhna. Vse tja do 21. ure je v središču Vipave mogoče okušati domače in tuje kulinarične dobrote več kot 20 gostincev in drugih ponudnikov.

Vse tja do 21. ure je v središču Vipave mogoče okušati domače in 
tuje kulinarične dobrote več kot 20 gostincev in drugih ponudnikov. Foto: Alenka Tratnik
Vse tja do 21. ure je v središču Vipave mogoče okušati domače in tuje kulinarične dobrote več kot 20 gostincev in drugih ponudnikov. Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Že vse od dopoldneva je Glavni trg sredi Vipave s slikovitimi pročelji nekdanjih trških hiš in mogočnim poslopjem dvorca Lanthieri v ozadju v znamenju obiska Odprte kuhne. Na domiseln način preoblikovane domače jedi in zanimive kombinacije okusov daljnih dežel na stojnicah kulinarične tržnice ponuja več kot 20 ponudnikov, prireditev pa se bo odvijala vse do 21. ure.

(Foto: Alenka Tratnik)

“Super, to je Vipava potrebovala,” je bilo v množici različnih jezikov slišati glas domačinov, ki so prišli mimo. Eni naključno, drugi pa tudi z namenom, da si prihranijo delo s pripravo kosila. Medtem ko so mlajši posegali po jedeh in prigrizkih z bolj eksotičnimi imeni, si je marsikateri od obiskovalcev v zrelejših letih že za kosilo zaželel “en dober argentinski stejk”.

(Foto: Alenka Tratnik)

“Čudovito je, da smo lahko tu sredi Vipavske doline, da lahko gostimo obiskovalce iz Postojne, Sežane, Vipavske doline, Goriških brd, saj si želimo Odprto kuhno približati čim večjemu številu ljudi in jim predstaviti, kar Slovenija lahko ponudi. v kulinaričnem smislu. Zato smo bili zelo veseli povabila Zavoda za turizem TRG Vipava in tudi naši gostinci so bili navdušeni, ko smo jim sporočili, da gremo v Vipavo. Upam, da bo to postala tradicionalna prireditev, če bo dober odziv ljudi, bomo v Vipavo prišli vsaj enkrat ali dvakrat v letu,” je v imenu Odprte kuhne povedal Lior Kochavy.

(Foto: Alenka Tratnik)

Tega se nadeja tudi direktorica vipavskega zavoda za turizem Barbara Repovš: “Želimo si, da bo Odprta kuhna gostovala pri nas dvakrat letno. Pri samem konceptu Odprte kuhne gre za druženje, dobro voljo ter odkrivanje kulinaričnih novosti. Glavni trg v Vipavi pa predstavlja svojevrstno kuliso za uživanje dobre vipavske žlahtne kapljice in kulinaričnih dobrot, ki jih ponuja Odprta kuhna.”

(Foto: Alenka Tratnik)

V TIC Vipava so ob tej priložnosti obiskovalcem ponudili dve turistični vodenji po Vipavi, posebno pozornost pa namenjajo ozaveščanju o trajnostnih vidikih turizma in pomembnosti skrbi za okolje. K temu sodi tudi ponudba hrane in pijače v povratni ali biorazgradljivi embalaži.


Najbolj brano