Pes je vaše ogledalo

Morda niste lastnik kužka ali psičke, a zagotovo imate pasmo, ki vam je najbolj pri srcu - in ta izbira je odprta knjiga vašega značaja.

In čeprav smo prepričani, da smo si najljubšo živalco izbrali sami, iz kakršnegakoli razloga že, je bila pot morda obratna in je žival nas izbrala za svojega družabnika - ker je s svojimi občutljivimi receptorji zaznala, da si bosta ugajala. Kaj je torej kosmatinček zaznal pri vas in kaj on ob vaši strani razkriva o vašem značaju?

Buldog: Ta skupina psov je zelo odločna in vztrajna, nad načrtom, ki si ga zadajo, nikoli ne obupajo. Lastniki buldogov so zelo toplosrčni ljudje, ki se radi smejijo in so zato zelo priljubljeni. Imajo tudi slabo lastnost - trmo, a jo znajo izkoristiti v svoje dobro. Pri izvajanju dodeljenih nalog so zelo vztrajni in metodični, po intimni plati pa izjemno romantični in čustveni.

Terier: Psički so bolj ali manj nagajivi in energični, prav vsi pa veseli in igrivi. Ljubitelji terierjev so zelo prilagodljivi ljudje, ki kot z levo roko in nasmehom opravijo tudi z najtežjimi nalogami in težavami. So zelo pogumni in tekmovalni ter obožujejo izzive. V zgovornosti blestijo, v vsaki družbi pa se jih razveselijo zaradi izjemnega smisla za humor.

Zlati prinašalec: Ljubitelji te pasme so tako kot njihovi kosmatinci predvsem izjemno prijetne in prijazne nravi. Zlati prinašalci so sicer med najbolj prilagodljivimi psi, ki se zlijejo tako s karakterjem svojega lastnika kot z vsemi vrstami pasjih prijateljev. Ljubitelji te pasme slovijo po tem, da bi za svoje bližnje brez oklevanja naredili vse na svetu.

Labradorec: Ti psi so zelo prijazni in zanesljivi. Ljubitelji labradorcev pa so prav tako tisti, na katere se lahko vedno zanesemo, saj so v izjavah iskreni in pri dejanjih pošteni. So tudi dobrega srca in idealni, da z njimi kujemo načrte za prihodnost, pa naj gre za izlet ali zakonsko zvezo.

Mešančki: Psički se med seboj karakterno seveda zelo razlikujejo, njihovi lastniki pa so pozitivni ljudje svobodnega duha. Nikoli si ne delajo velikih načrtov za prihodnost, temveč uživajo v vseh drobnih radostih vsakdana.

Čivava: Tako kot so poskočne in glasne čivave neutrudne v iskanju pozornosti, takšni so tudi tisti, ki jih obožujejo. Razlika med njimi je edino v tem, da se kuža nikoli ne umiri, človek pa utegne biti tudi zanesljiv steber družbe, ki drugih zaradi različnosti nikoli ne obsoja in je vedno pripravljen nuditi vso podporo - če ne drugega, ramo za zjokati se.

Pinč: Ta pasma je predvsem zabavna, veseljaki pa so tudi njihovi lastniki - radi potujejo in se družijo s prijatelji, njihova največja vrlina pa je zvestoba. Čeprav ne delujejo tako, jih odlikujeta tudi urejenost in organiziranost. sn


Najbolj brano