Oblikovalka Maja Modrijan predstavlja trajnostno blagovno znamko Destilator

V Hiši kulture Pivka se s trajnostnimi izdelki, ki jih ustvarja pod blagovno znamko Destilator, predstavlja pivška oblikovalka in rokodelka Maja Modrijan. Izdelke si je v okviru petdnevnega “pop up” dogodka mogoče ogledati in kupiti še do sobote, obiskovalci pa bodo lahko pokukali tudi v samo zakulisje recikliranja.

V Hiši kulture v Pivki bo Maja Modrijan poleg  izdelkov iz odpadnih 
materialov razkrila tudi, kako ti nastajajo. Foto: Arhiv društva Destilator
V Hiši kulture v Pivki bo Maja Modrijan poleg izdelkov iz odpadnih materialov razkrila tudi, kako ti nastajajo. Foto: Arhiv društva Destilator

PIVKA > “Ozaveščenosti o pomenu recikliranja je še vedno premalo, ampak v zadnjih letih zanimanje za trajnostne izdelke narašča. Vedno večje je tudi zavedanje ljudi o pomenu okoljskih in etičnih tematik, tako da sem optimistična,” pravi trajnostna oblikovalka in rokodelka ter profesorica likovne umetnosti Maja Modrijan, ki se recikliranju posveča že dvajset let.

V pivški Hiši kulture je do sobote na ogled postavila svoje že uveljavljene trajnostne izdelke, kot so čevlji iz starih hlač in denarnice iz reklamnih panojev. Tem je dodala še novejše “naredi sam” komplete za sestavo mahbunk za rastlinoljubce, prvič pa so naprodaj gumbi iz etiket oblačil, ki jih v galeriji tudi izdeluje.

“Dogodek je zastavljen kot razstava in obenem delavnica, tako da nudi tudi vpogled v ozadje same izdelave izdelkov iz odpadnih materialov in predstavlja izobraževalne vsebine s področja reciklaže in trajnostnega oblikovanja,” pojasnjuje Modrijanova, ki obiskovalce vabi, da s seboj prinesejo stare kavbojke in drugo odpadno blago, etikete z oblačil ter celo gobeline. “Na ta način vse te zavržke zajezimo, da ne končajo na deponiji, ampak naredijo še en krog v novi obliki,” pravi.


Najbolj brano