50 + nova priložnost

Iskanje službe po 50. letu ali še kasneje ni že vnaprej vselej obsojeno na neuspeh. To ve Goričanka, ki sprva ni verjela, da jo bo pri 61 letih spet kdo vzel v službo. Vesta tudi orodjar, ki je dobil novo zaposlitev pri 56 letih, pa Primorec, ki si je po dolgem premoru spet nadel delovna oblačila mesarja in zapustil vrste brezposelnih. Za ta poklic se je tudi izučil, a je 15 let opravljal druga dela.

To so samo tri lepe zgodbe o starejših delavcih, ki so pristali na zavodu za zaposlovanje kot brezposelni. A tam niso hoteli ostati ali celo dočakati upokojitve, temveč so si želeli - delati.

Prav vsak starejši delavec, ki bo z zvrhano mero motivacije zapustil seznam brezposelnih in se zaposlil, bo zgodba o uspehu - zase, pa tudi za delodajalca in za celotno družbo.

Takih zgodb je tudi pri nas čedalje več, a vseeno premalo. Po eni strani je razumljivo, da delodajalci raje zaposlijo mlajše. Že zato ker morajo starejšim plačevati več dodatka na delovno dobo in kmalu - zanje prekmalu - seči žep tudi za odpravnino ob upokojitvi. Toda po drugi strani raziskave in tudi izkušnje kažejo, da so starejši delavci - če seveda radi delajo - bolj pripadni, zanesljivejši, tudi bolj prilagodljivi glede delovnega časa, saj nimajo več toliko obveznosti znotraj družine.

Imajo pa lahko vrsto omejitev pri opravljanju dela, toda te modri delodajalci znajo premagati. Če starejšim znajo prisluhniti, jih upoštevati kot enakovredne, jim priti naproti, zanje prilagoditi delovno mesto ... Primernejši stol, ki ga je direktor nekega podjetja kupil za svojo delavko, pri kateri je opazil, da zaradi bolečega hrbta teže dela, je bil za manjše podjetje resda zajeten strošek, hkrati pa tudi naložba. Ki se mu bo skozi njeno še bolj predano delo hitro povrnila.

Na pomoč tudi upokojenih delavcev so se letos oprli v turizmu in gostinstvu, kjer primanjkuje usposobljenih delavcev. V nekaterih podjetjih s področja turizma na tihem priznavajo, da bi letošnjo sezono brez študentov in spet vpoklicanih penzionistov težko zvozili.

Da upokojenci začasno spet zavihajo rokave, je bolj izjema kot ne, toda starejšim delavcem, ki so brez službe, a bi radi spet delali, bi morali pomagati, da bi dobili novo priložnost. Država sicer spodbuja zaposlovanje starejših, a bi morala najti še druge načine, ki bi še bolj prepričali delodajalce. Vsak tak delavec, ki je na zavodu, je neizkoriščen potencial. Govorimo seveda o starejših, ki želijo delati in jih njihovo delo veseli. Prav vsak starejši, ki bo z zvrhano mero motivacije zapustil seznam brezposelnih in se zaposlil, bo zgodba o uspehu - zase, za delodajalca in za celotno družbo.


Preberite še


Najbolj brano