Lesonit bi večjo tovarno, krajane skrbi onesnaževanje

Agencija za okolje je objavila javno naznanilo za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za ilirskobistriški Lesonit. Kot je znano, se je družba že pred nekaj leti odločila za novo, 25 milijonov evrov težko naložbo, s katero bi posodobila tovarno, pa tudi povečala proizvodnjo. Časa za pripombe je slab ...

Lesonit čaka na okoljevarstveno dovoljenje. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Lesonit čaka na okoljevarstveno dovoljenje. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA Lesonit je vlogo za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za obratovanje naprave, ki lahko povzroča onesnaževanje okolja večjega ...

Komentar novinarja

Tina Milostnik Valenčič

Dovoljenje za onesnaževanje

Da bistriški Lesonit naproša državno agencijo za okolje okoljevarstveno dovoljenje, ni nikakršna skrivnost in tudi novost ne. Navsezadnje so že pred leti napovedali obsežno naložbo v prenovo, razširitev in posodobitev tovarne, prek katere naj bi tudi za 30 odstotkov povečali proizvodnjo. A začnimo drugače. V času, ko je ena izmed glavnih svetovnih tem varovanje okolja, se sredi Evrope še najdejo tovarne, ki jim države očitno lahko podelijo žegen za “onesnaževanje okolja večjega obsega”....

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Ne zamudite nakupa dnevnega paketa z mobilnim telefonom od petka, 26.11.2021 do nedelje 28.11.2020 - "BLACK FRIDAY". BREZPLAČNO boste prejeli tedenski - neomejen dostop do spletnih vsebin!
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano