Razigrani Bongi potopil Aluminij

Sežanski nogometaši so veselih obrazov zapuščali zelenico. Dobra volja je bila več kot upravičena, saj so prvič letos doma osvojili točke, za nameček pa so nadigrali neposrednega tekmeca na lestvici.

Rodrigue Bongongui (v belem dresu) je danes napolnil mrežo 
Aluminija. Foto: Matej Glavina
Rodrigue Bongongui (v belem dresu) je danes napolnil mrežo Aluminija. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Ni posebna skrivnost, da nogometna javnost v boj za obstanek uvršča predvsem tri ekipe - Radomlje, Aluminij in Tabor. Radomlje so v zadnjih dveh krogih ostale praznih rok, Tabor je po menjavi trenerja presenetil Bravo, medtem ko je Aluminij pripravil še večje presenečenje, ko je doma visoko ugnal Maribor. Tako je bila današnja tekma pomembna za oba tekmeca, da bi se še konkretneje odlepila od moštev na dnu lestvice. Bolje pripravljen je bil razigrani Tabor, ki je visoko premagal razglašeni Aluminij in je prvo četrtino prvenstva sklenil s 13. točkami.

Trener Dušan Kosić se je spričo pospešenega ritma tekem v drugi polovici septembra odločil za delno osvežitev ekipe, čeprav na klopi praktično nima izkušenih nogometašev. Toda kaj kmalu je bilo jasno, da ni nič zgrešil in da bo tekma tekla pretežno v eno smer. Že v peti minuti je bil prvič resneje zaposlen gostujoči vratar Luka Janžeković, ko je ustavil poskus Marka Krivičića. Osem minut pozneje je Tabor povedel, ko se je lepo znašel krilni napadalec Rodrigue Bongongui in na levi nogi ujel obrambo Aluminija, zaključiti pa mu ni bilo težko. Ena redkih priložnosti se je Aluminiju ponudila v 33. minuti, ko je Tilen Pečnik prišel proti golu z leve strani, a z levico ni bil natančen.

CB Tabor : Aluminij 4:0 (1:0)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 300 sodnik Šabanagić (Ljubljana) 6,5. Strelca - 1:0 Bongongui (13), Nemanič (50), 3:0 Bongongui (66), 4:0 Bongongui (86).

Cherrybox Tabor Sežana: Koprivec 6, Salkić 6,5, Briški 6,5, Nemanič 7, Guerrico 6, Mavretič 6,5 (od 68. Tolić 6,5), Grobry 6,5 (od 87. Ovsenek-), Krivičić 6,5 (od 68. Mihaljević 6,5), Bongongui 7,5, Stančič 6,5 (od 54. Kljun 6), Stanković 6,5 (od 55. Kouao 6,5). Trener: Dušan Kosić.

Aluminij: Janžekovič 5, Martić 5, Azemović 5 (od 80. Ploj-), G. Pečnik 5, Krefl 5, Nkama 5,5 (od 69. Prša 5,5), Marinšek 5,5, Pušaver 5,5 (od 60. Brest 5,5), Kadrić 5 (od 46. Kidrič 5), Đerlek 5,5 (od 69. Bizjak 5,5), T. Pečnik 5,5. Trener: Oskar Drobne. Rumeni kartoni: Nemanić; Marinšek, Nkama.

V uvodu drugega polčasa so gostje doživeli nov hladen tuš, ko je zadel centralni branilec Klemen Nemanič, medtem ko je Janžekovič obstal kot vkopan na golovi črti. Piko na i potopu Aluminija je nato še dvakrat dodal povratnik v sežanski dres Bongongui. Za 3:0 je izkoristil veliko napako obrambe Aluminija na čelu z Janžekovičem in Bongi, kot soigralci in navijači kličejo Kamerunca, je žogo poslal v nebranjeno mrežo. Tik pred koncem tekme se je Bongonguiju posrečil hat trick (po odbiti žogi ob poskusu Nemaniča). Tako se je v pičlih dveh tekmah povzpel tik pod vrh lestvice strelcev prve lige. Skupno jih ima štiri, toliko kot njegov soigralec Dino Stančič, ki je bil podajalec pri prvem zadetku. Skupaj sta dala kar dve tretjini sežanskih golov (osem od dvanajstih). Tabor je tako prvič letos osvojil točke na domačem igrišču, Kosić pa je od prihoda na klop v prvenstvu še neporažen, če izvzamemo sredino pokalno tekmo s Celjem, ki za klube, kot je Tabor, ni toliko pomembno kot je državno prvenstvo.

“Danes nam je veliko uspevalo in to je lepa zmaga za samozavest. Vsaka tekma je zgodba zase, lahko bi šla tudi v drugo smer, čeprav se to morda čudno sliši. Veseli smo zmage in novih treh točk, danes smo lahko veseli, potem pa se moramo hitro ozreti naprej,” je dejal Kosić in komentiral hat trick Bongonguija. “Žogo je vzel in jo bo odnesel domov, podpisali se mu bomo nanjo za spomin. Redko igralec doseže tri zadetke na eni tekmi, tudi sam takih zmag ne doživljam pogosto.


Najbolj brano