Starejše po opravkih odpeljal župan

V sklopu evropskega tedna mobilnosti so v Postojni in Ilirski Bistrici pripravili več dejavnosti, namenjene vsem generacijam.

Postojnski župan Igor Marentič je sedel za volan vozila Zavoda 
Sopotnik in starejše odpeljal po opravkih.  Foto: Občina Postojna
Postojnski župan Igor Marentič je sedel za volan vozila Zavoda Sopotnik in starejše odpeljal po opravkih.  Foto: Občina Postojna

POSTOJNA, ILIRSKA BISTRICA > Včeraj je postojnski župan Igor Marentič sedel za volan vozila Zavoda Sopotnik in starejše odpeljal po opravkih. Za upokojence so na Občini Postojna pripravili še vodene sprehode po Soviču. Občani bodo svoje spretnosti lahko preizkusili na kolesarskem poligonu na Titovem trgu, kjer bosta na voljo tudi brezplačno popravilo ter izposoja koles. V torek ob 17. uri bodo odprli fotografsko razstavo ter podelili znak Eko marjetica Hotelu Center in Zeleni ključ Notranjskemu muzeju Postojna. K trajni mobilnosti bodo spodbujali tudi najmlajše, ki bodo v šolo prihajali s pešbusom in prisluhnili predavanju o prometni varnosti na e-skirojih. Zadnji dan tedna mobilnosti bodo namenili dnevu brez avtomobila. Ulico Nova vas bodo zaprli za promet in jo prepustili malim ustvarjalcem postojnskega vrtca.

V Ilirski Bistrici so teden mobilnosti včeraj začeli na Placu z akcijo Aktivno po starem mestnem jedru. TIC Ilirska Bistrica je starejše občane vabil na brezplačne vodene oglede mestnega jedra. Za obiskovalce so pripravili tudi meritve krvnega tlaka in sladkorja, degustacijo lokalne hrane in jim ponudili testno vožnjo z električnimi kolesi. V nedeljo se bodo v športnem parku Nade Žagar v okviru akcije Parkiraj in se rekreiraj predstavila športna društva, ob 10. uri pa se bodo izpred OŠ Dragotina Ketteja na 13 kilometrov dolg pohod po Kettejevi poti podali pohodniki in kolesarji.


Najbolj brano