Primorski tehnološki park vabi k vpisu v Gostartup akademijo

Primorski tehnološki park vabi ambiciozne podjetnike v Gostartup akademijo. Udeleženci bodo v dveh mesecih z izkušenimi predavatelji iz sveta podjetništva razvili strukturiran načrt rasti podjetja.

V GoStartup akademijo se lahko prijavijo lastniki perspektivnih podjetij ali motivirane osebe z ambicioznimi projekti. Podjetniška strokovna komisija bo med prispelimi prijavami izbrala dvanajst udeležencev, ki bodo program v vrednosti 2852 evrov obiskovali brezplačno.

Programa se je v preteklih šestih letih udeležilo skupaj že 68 podjetniških ekip, ki hitro rastejo in zaposlujejo. Pet od teh podjetij (starih od dveh do petih let) je od začetka epidemije do danes zaposlilo več kot 30 novih sodelavcev.

Za kaj gre?

GoStartup akademija je intenziven program za ustanovitelje podjetij, kot jih izvajajo v najbolj naprednih inkubatorjih po svetu. Korak za korakom bodo udeleženci preverili, kako postaviti poslovni model, oblikovati produkte z visoko dodano vrednostjo, postaviti strategijo trženja in dvigniti njihovo podjetje na višji nivo. Rezultat bo dobičkonosen in vzdržen poslovni model njihovih podjetij. Rok za prijavo je 23.september 2021, program pa bo potekal v oktobru in novembru.

Mitja Mikuž, vodja startup akademije Primorskega tehnološkega parka

“V ospredje programa smo postavili sodobno znanje ter prenos praktičnih izkušenj predavateljev, saj želimo, da podjetniki skozi program hitro in vidno napredujejo,” je pojasnil Mitja Mikuž, vodja programov startup skupnosti Primorskega tehnološkega parka.

Komu je GoStartup akademija namenjena?

Podjetniški program je namenjen:

> podjetnikom perspektivnih startupov neglede na branžo.

> Prijavijo se lahko ustanovitelji d.o.o., s.p., zavodov ali drugih oblik podjetji.

PRIJAVE zbirajo do 23.septembra 2021!

Kako bo potekala GoStartup akademija?

Delavnice bodo izvajali v oktobru in novembru. Program je sestavljen iz 12 štiriurnih delavnic, ki bodo potekale dvakrat tedensko, vodili pa jih bodo izkušeni podjetniki. Poleg tega pa bodo uspešni udeleženci po končanem programu prejeli po 20 mentorskih ur s podjetnikom, ki jim bo svetoval pri razvoju produkta in rasti podjetja. Izbrane ekipe se bodo po programu lahko udeležili tudi mreženjskih dogodkov, delavnic znanja in srečanj startup skupnosti.

V zadnjih šestih letih so v podjetniško znanje investirali več kot milijon evrov. Podjetniki tako svoje omejene vire usmerijo v razvoj produkta in trga. “Za njihovo znanje in povezave do pravih ljudi pa poskrbimo v Primorskem tehnološkem parku. Največja dodana vrednost našega inkubatorja je pravzaprav skupnost startup podjetnikov, svetovalcev in mentorjev, investitorjev in raziskovalcev. ki si pomagajo pri reševanju izzivov, delijo izkušnje in mnenja,” je pojasnila direktorica PTP Tanja Kožuh.

Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka

Udeleženci, ki bodo uspešno zaključili Gostartup akademijo, bodo vključeni v skupnost Primorskega tehnološkega parka, kjer podjetniki lahko na letni ravni izkoristijo do 10.572 evrov v obliki mentorstva, delavnic, programov in prostora za sodelovanje. Sredstva, ki jih Primorski tehnološki park vloži v znanje podjetnikov, pridobi na evropskih in državnih razpisih. Investicija v podjetništvo se neposredno odraža v rasti podjetij in napredovanju regije.

IZKUŠNJE PODJETNIKOV

Elvis Janežič, direktor Instrumentation Technologies

“Primorski tehnološki park danes nudi podjetnikom zaokroženo paleto storitev, da le-ti svojo idejo čim enostavneje in čim hitreje spravijo na trg. Izobraževanja o gradnji startupa, kako pridobiti stranke, kako deluje digitalni marketing, kako pridobiti investicijski denar – so pomagala več sto podjetjem. Občasno se oglasim v parku in res je super, ko vidiš vso to zagnanost in energijo; tako pri ekipi PTP-ja, kot pri podjetnikih.”

Elvis Janežič, direktor Instrumentation Technologies

Teja Bajt, ustanoviteljica startupa INNO LAB

“Primorski tehnološki park je zame predvsem prostor, kjer si podjetniki izmenjamo mnenja in se drug od drugega učimo. Izzive podjetja sem morala pred tem vedno reševati sama, sedaj pa imam možnost, da se pogovorim z drugimi podjetniki, ki so že prehodili to pot in mi lahko zato svetujejo. Rast podjetja je zaradi tega hitrejša in ne delaš banalnih napak.”

Teja Bajt, ustanoviteljica startupa INNO LAB - dobitnik razpisa P2, Kobarid

Uroš in Valentina Kavčič, zmagovalec Štartaj Slovenija 2020

“V GoStartup akademijo smo se pred leti vključili iz preprostega razloga: Ko pričneš s podjetništvom, se ti zdi, da vse veš, ampak žal temu ni tako. Tu pridobiš ogromno znanja v kratkem času.”

Uroš Kavčič, podjetje Uroš in Valentina, zmagovalec projekta Štartaj Slovenija 2020

POMEMBNO

> Kakšen je postopek prijave?

Na spletni strani https://www.primorski-tp.si/gostartup-akademija/ izpolnite spletno prijavnico s svojimi podatki in opisom podjetja. Prijave zbiramo do 23.9.2021, nato vas bomo povabili na osebno predstavitev vašega podjetja. Podjetniška komisija bo izbrala 12 posameznikov ali ekip, ki bodo GoStartup akademijo lahko obiskovali brezplačno.

> Koliko časa mi bo program vzel?

Delavnice potekajo dvakrat tedensko, v OKTOBRU in NOVEMBRU, v popoldanskih urah, po 3-4 ure na delavnico. Med GoStartup akademijo kandidati delajo na razvoju lastnih podjetij za hitrejše napredovanje.

> Za katero fazo razvoja podjetja ali podjetniške ideje je GoStartup akademija primerna?

GoStartup akademija je najbolj primerna za podjetja, ki želijo izboljšati prodajo in potrebujejo znanje za napredek in rast. Akademija je primerna tudi za ambiciozne posameznike ali ekipe s podjetniško idejo, ki so v fazi zagona podjetja in pred prvim nastopom na trgu.

> Ali se lahko prijavim GoStartup akademijo tudi, če sem član drugih podobnih organizaciji (GZS, OZ, Inkubatorji, pospeševalniki)?

Lahko. Z udeležbo v Gostartup akademiji postanete tudi člani GoStartup inkubatorja v Primorskem tehnološkem parku. Članarine ni, z inkubiranjem pa boste upravičeni do brezplačnega mentorstva s strani izkušenih podjetnikov, ekspertnega svetovanja, dobite pravico do brezplačnega koriščenja prostora v Cowokringu PTP za obdobje enega leta, kasneje pa po subvencionirani ceni možnost sodelovanja v GoStartup klubu in dostop do podjetniškega znanja v obliki številnih delavnic in predavanj.


Najbolj brano