V novi številki Primorskih novic preberite

Izjava obrambnega ministra Mateja Tonina, da bo ministrstvo pomagalo pri vzpostavitvi univerzitetnega kampusa v Ajdovščini, je na Goriškem osupnila mnoge. Rektor Danilo Zavrtanik ne daje pojasnil. “Preuranjeno je govoriti o podrobnostih,” pravi ajdovski župan Beočanin.

Izjava obrambnega ministra Mateja Tonina,  da bo ministrstvo 
pomagalo pri vzpostavitvi  univerzitetnega kampusa v Ajdovščini, 
je na  Goriškem  osupnila mnoge. Foto: Robert Ferjančič
Izjava obrambnega ministra Mateja Tonina, da bo ministrstvo pomagalo pri vzpostavitvi univerzitetnega kampusa v Ajdovščini, je na Goriškem osupnila mnoge. Foto: Robert Ferjančič

Slovenija ostaja pomorska država

Proslava na Titovem trgu in krst novega čolna Javnega podjetja Koprska pristaniška pilotaža sta v soboto okrasili in dali smisel praznovanju 30. obletnice Resolucije o pomorski usmeritvi Republike Slovenije.

S knjižničarjem gradivo ni nujno bolj dostopno

V sežanski in postojnski glasbeni šoli imajo knjižničarja, v Ilirski Bistrici pa ne.

V Parku sonce bo kmalu kolopark

Kolopark bo kmalu sestavni del Parka sonce v Luciji.

Bele zastave, zatem pa Bandiera rossa

Na Festivalu Kanela so si veliki oder Avditorija Portorož delili obetavni mladci in preverjeni veterani.

Kdo je ponoči požigal?

Kriminalisti in policisti preiskujejo nočno dogajanje v kraški vasi Ponikve. Sredi noči je v sumljivih okoliščinah zagorel avto, parkiran med kostanjema, v nedeljo dopoldne pa se je izkazalo, da je nekdo ponoči ogenj podtaknil tudi pod nadstreškom v isti vasi.

Priznanja za obrtnike in podjetnike

Na Območno obrtno-podjetniški zbornici Sežana so po letu dni premora zopet podelili priznanja jubilantom in izstopajočim članom.

Gorica je vse bliže vrhu

V 7. krogu druge slovenske nogometne lige je vodilni Triglav, ki je na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah vknjižil le točko, prvič izgubil. Okrog 700 gledalcev je v kranjskem športnem centru razžalostil Dob, ki je posredno osrečil tudi Gorico.


Najbolj brano