Selitev ginekoloških ambulant

Ginekološki ambulanti, ki delujeta v koprskem zdravstvenem domu (ZD) v centru Kopra in v Olmu, bosta ta mesec začeli delovati na novi lokaciji v Zelenem parku. Gre za združitev te dejavnosti na enem mestu in hkrati za posledico velike prostorske stiske, saj je ta ZD razsejan na 14 lokacijah.

Še ta mesec bosta v najetih prostorih koprskega zdravstvenega 
doma v Zelenem parku začeli delovati obe ginekološki ambulanti 
tega ZD.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Še ta mesec bosta v najetih prostorih koprskega zdravstvenega doma v Zelenem parku začeli delovati obe ginekološki ambulanti tega ZD.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Na novi lokaciji v najetih prostorih v Zelenem parku bosta tako združeni obe ginekološki ambulanti, ki jih ima ZD Koper.

Tako bo ambulanta ginekologa Tomislava Vitezice v Zelenem parku začela delovati 16. septembra. Za naročila bo dosegljiva na telefonski številki 05/66-47-276. Tam bo 20. septembra začela delati tudi ambulanta ginekologinje Andreje Smajila, ki bo za naročanje dosegljiva na telefonski številki 05/66-47-444.

Koprski ZD je s pomočjo ustanoviteljice, koprske občine, že pred časom najel v Zelenem parku skupaj 1800 kvadratnih metrov velike prostore, v kar je bil primoran zaradi velike prostorske stiske. “Delo na 14 lokacijah je zelo zahteven organizacijski, kadrovski in strokovni zalogaj,” poudarja pomočnica direktorja za zdravstveno nego Vanja Kosmina Novak. “Zato skušamo zaokroževati dejavnosti, del tega je zaokrožitev ginekologije.”

V prostore ginekološke ambulante v stavbi ZD v centru Kopra se bo razširila otroško-šolska dejavnost. Kaj bo v dosedanjih prostorih ginekologije v Olmu, se še odločajo. V delu prostorov v Zelenem parku že delujeta center za duševno zdravje in zdravstveno-vzgojni center koprskega ZD.


Najbolj brano