Praznovanje abrahama v znamenju glasbe

S slavnostnim koncertom z naslovom Tako zelo smo se ljubili - C´eravamo tanto amati so v petek zvečer v Avditoriju Portorož obeležili 50. obletnico TV Koper - Capodistria.

Robert Apollonio in  Mojca Petrič Bužan, odgovorna urednika italijanskega in slovenskega TV 
programa, sta za svoji redakciji prejela posebni priznanji, ki jima jih je v imenu istrskih občin izročil 
piranski župan Đenio Zadković (z leve). Foto: Tomaž Primožic/FPA
Robert Apollonio in Mojca Petrič Bužan, odgovorna urednika italijanskega in slovenskega TV programa, sta za svoji redakciji prejela posebni priznanji, ki jima jih je v imenu istrskih občin izročil piranski župan Đenio Zadković (z leve). Foto: Tomaž Primožic/FPA

PORTOROŽ > Prireditev je bila glasbeno obarvana. Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla je na velikem letnem odru spremljal osrednji glasbeni gostji: italijansko pevko Patrizio Laquidara in slovensko glasbenico Tinkaro Kovač.

Slavnostni govornik je bil predsednik države Borut Pahor, ki je med drugim poudaril, da je ”TV Koper - Capodistria postala verodostojen glasnik temeljnih evropskih vrednot”.

Predsednik Pahor je 23. junija radijskemu in televizijskemu programu za italijansko narodno skupnost, ki delujeta v okviru Regionalnega centra RTV Koper Capodistria, vročil državno odlikovanje red za zasluge. Programa sta odlikovanje prejela za pomembno vlogo pri ustvarjanju radiotelevizijskih vsebin v italijanščini, namenjenih italijanski narodni skupnosti v Sloveniji, in za dolgoletno čezmejno sodelovanje, ki prispeva k bogatitvi programov na obeh straneh meje, ob več kot 70-letni radijski in 50-letni televizijski tradiciji.


Najbolj brano