Čas za sladoled in obnovo moči

Za Boštjana Jerončiča, direktorja ajdovskega podjetja Incom, največjega proizvajalca sladoleda pri nas, je s poslovnega vidika poletje, ko gre sladoled najbolje v promet, najlepši letni čas. Tudi zasebno prisega na poletje in več krajših dopustov ob morju, kjer polni baterije ob gibanju in sproščenih pogovorih v najboljši družbi.

Boštjan Jerončič Foto: Jan Čermelj
Boštjan Jerončič Foto: Jan Čermelj

Kako preživljate letošnje, že drugo koronsko poletje?

“Za nas je poletje najlepši čas, saj se sladoled prodaja na veliko in užitek je videti, da je trdo delo v jeseni obrodilo prave sadove. Tudi osebno je poletje moj najljubši letni čas, ko je prisotne še več energije za opravljanje vseh zastavljenih nalog. Za vikende pretežno polnim baterije ob morju, skušamo se čim več gibati, sproščeno pogovarjati v najboljši družbi in tako lažje odmislimo dogajanje okoli korone.”

“Lani smo bone koristili za obisk Ljubnega ob Savinji. Človek je znova in znova prevzet nad lepotami naše deželice. Če veliko potuješ po svetu, znaš še bolj ceniti to, kar imamo doma.”

Prva asociacija ob besedi dopust?

“Dragoceni trenutki ob morju v družbi najdražjih.”

“Sem pristaš krajših dopustov. Včasih je že en dan dovolj, da dobro napolniš baterije za nove zmage.”

Sanjska destinacija, če ne bi bilo omejitev?

“Phu Quoc otočje v Vietnamu. Zanjo me je navdušil naš poslovni partner iz Vietnama. Gre za destinacijo, ki je turistično še malo izpostavljena in nudi pristne čare neokrnjene narave.”

Vaša poletna dopustniška izbira - gore ali morje? Enodnevni izleti ali daljša potovanja?

“Absolutno morje. Sem pristaš krajših dopustov. Včasih je že en dan dovolj, da dobro napolniš baterije za nove zmage.”

Riba z zelenjavo ali meso na žaru?

“Brez dileme meso na žaru s prilogo zelenjave na žaru.”

Kje oziroma za kakšen namen nameravate unovčiti nove bone?

“Za kakšno zanimivo destinacijo v vzhodnem delu Slovenije. Lani smo bone koristili za obisk Ljubnega ob Savinji. Človek je znova in znova prevzet nad lepotami naše deželice. Če veliko potuješ po svetu, znaš še bolj ceniti to, kar imamo doma.”

Osebni nasvet za obisk skritega kotička v domačem, bližnjem kraju in v Sloveniji?

“Vsekakor toplo priporočam obisk našega bisera - Vipavske doline, kjer boste videli veliko zanimivega in v kombinaciji z odlično hrano in dobro kapljico spoznali, zakaj je to en najlepših delov naše lepe Slovenije.”

Vaš letošnji poletni bralni izbor?

“Lažje kriminalke, prepletene s kakšno ne preveč zahtevno strokovno knjigo. Letos je to The corporate startup, ki na zanimiv način prikazuje sisteme stalnega inoviranja v večjih podjetjih.”

Poletni kulturni dogodek, ki ste si ga/si ga nameravate privoščiti za dušo?

“Upam, da mi uspe obiskati kakšen zanimiv koncert v okviru Poletja v Vipavskem Križu.”

Kdaj ste zadnjič sedli na avtobus ali vlak?

“Na vlak konec lanskega februarja na relaciji Rotterdam-Amsterdam, ko smo se vračali z zadnje predkoronske službene poti. Sicer pa so vlaki in avtobusi večinoma del službenih potovanj v tujini, ko gre za različne kombinacije z letalskimi prevozi.”

Katera je vaša priljubljena slovenska popevka?

“Vedno romantična in zimzelena Poletna noč v izvedbi Marjane Deržaj.”

Največja sprememba, ki jo je v vaše življenje prinesla korona?

“Občutno zmanjšanje števila potovanj in sestankov v živo. Zanimivo je, kako smo se hitro prilagodili na nove načine delovanja. V našem podjetju je veliko mladih sodelavcev, ki nam vsak dan podajo kakšno novo idejo za nove načine delovanja in razmišljanja, kar štejem kot velik privilegij.”


Najbolj brano