Krompirjeva noč in srednjeveški dnevi

Prebivalci Velikega Ubeljskega, vasice na postojnski strani Nanosa, te dni že skrbno pripravljajo krompir za sobotno Krompirjevo noč.

 Foto: Helena Race
Foto: Helena Race

VELIKO UBELJSKO, PREDJAMA > Več kot tri tisoč kilogramov ga običajno brezplačno razdelijo med obiskovalce, največ cvrtega (fotografija je iz leta 2017) in tako bo tudi to soboto.

Tradicionalno prireditev v vasi, ki je od nekdaj slovela po krompirju, bodo tudi letos popestrili z nagrado za najtežji krompir in bogatim srečelovom, medtem ko je covid odnesel krompirjeve igre in turnir v briškuli in trešetu. Za ples in zabavo pa bodo od 20. ure dalje poskrbeli skupina Šank Rock ter Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami.

Na prireditev, ki bo letos potekala na odprtem brez šotora, bo vstop mogoč ob izpolnjevanju pogoja PCT, hitro testiranje pa bo v soboto med 19. in 22. uro mogoče tudi ob vstopu na prizorišče, brezplačno pa v bližnjem Hruševju, kjer bo v gasilskem domu potekalo od 16. do 19. ure.

V Predjami bodo od petka do nedelje Srednjeveški dnevi. Vas, v kateri je nekoč prebival pogumen roparski vitez Erazem Predjamski, bo prizorišče viteških bojev, prikazov mečevanja, streljanja z lokom in katapultom, kaligrafskih delavnic ter ostalega zabavnega programa, s srednjeveško glasbo pa bo vse skupaj nadgradila glasbena skupina Gita.

Srednjeveške dneve pripravljata Krajevna skupnost Bukovje in društvo Kašča.


Najbolj brano