Luka Dončić: Zdaj se počasi začenjamo zavedati, da smo top 4 na svetu

Košarkarji, ki so Slovenijo razveseljevali zadnji mesec in pol s predstavama v Litvi in na Japonskem, so se vrnili v domovino. Na Brniku jih je pričakala lepa množica ljudi, med prvimi pa jim je čestitke in globok priklon izrekel predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

Luka Dončić med množico navijačev na brniškem letališču Foto: STA
Luka Dončić med množico navijačev na brniškem letališču Foto: STA

BRNIK > “Težko je v slovenskem besednjaku najti izraz, s katerim bi opisal hvaležnost za vaše predstave in rezultate. Vsi, ki smo razmišljali o medalji, se moramo zavedati, kako zahtevno je to doseči. Avstralija je za svojo prvo potrebovala šestdeset let,” je na novinarski konferenci na Brniku izpostavil predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

Nato je besedo dobil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki je z igralci pripotoval iz Tokia. “Verjamem, da so pred nami tri čudovita poletja. Naslednje leto je evropsko prvenstvo, 2023 svetovno prvenstvo in nato olimpijske igre v Parizu,” je povedal Erjavec.

“Zmanjkalo nam je malo športne sreče”

Novinarske konference sta se udeležila še selektor Aleksander Sekulić in Luka Dončić. “Ko smo se na začetku junija zbrali za kvalifikacijski turnir v Kaunasu, si seveda ni nihče predstavljal, da se bomo na olimpijskih igrah potegovali za najvišja mesta. Na žalost se nam ni izšlo za medaljo, čeprav bi si jo po prikazanem zaslužili. Zmanjkalo nam je malo športne sreče. Vseeno so fantje spisali eno lepo zgodbo, za kar si zaslužijo vse čestitke,” je dejal Sekulić.

Dončić: “To je šele začetek naše poti”

Osrednja pozornost je jasno pripadla superzvezdniku, ki bo v torek v Ljubljani podpisal novo petletno pogodbo z Dallas Mavericks. Čeprav je od tekme za tretje mesto minilo le dobrih 24 ur, je Luka Dončić povedal, da je uvodno razočaranje po izgubljeni medalji minilo. “Zdaj se počasi začenjamo zavedati, da smo četrta reprezentanca na svetu. To se ne zgodi vsak dan,” je dejal uvodoma 22-letni Ljubljančan.

“Za nas so bile to prve olimpijske igre. Veliko smo se naučili in čez tri leta so že nove. Smo mlada reprezentanca, to je šele začetek naše poti. Vsako prvenstvo bomo šli na 100 odstotkov, saj si želimo novih uspehov. Spominjam se občutkov, ko smo osvojili zlato medaljo na eurobasketu. Bilo je nepozabno, zato jih želim doživeti znova in znova,” pravi Dončić, ki je ob zaključku priznal, da si bo zdaj vzel nekaj dni odmora od košarke in si privoščil zaslužen dopust.


Preberite še


Najbolj brano