Košarkarji ZDA z izjemno tretjo četrtino do finala OI

Košarkarji ZDA so prvi finalisti olimpijskega turnirja. V polfinalu so s 97:78 (18:24, 42:45, 74:55) premagali Avstralijo. Do zmage jih je po slabšem začetku tekme pripeljala predvsem izjemna tretja četrtina, ko so preobrnili potek tekme in prišli do 19 točk prednosti.

 Foto: STA
Foto: STA

TOKIO > Prvi favoriti za zlato odličje na olimpijskem turnirju so se za zmago morali vsaj za krajši čas resno potruditi in odigrati trdo tudi v obrambi. Avstralci so namreč v prvem polčasu ob nasprotnikovem slabem metu in precejšnji nezainteresiranosti v obrambi pobegnili tudi na 15 točk razlike (41:26).

Zaostanek so Američani v zaključku prvega polčasa zmanjšali, nato pa so v uvodu drugega polčasa s trdo obrambo in izjemnim učinkom v napadu hitro prišli v vodstvo. Blestel je predvsem prvi zvezdnik Američanov Kevin Durant, ki je končal tekmo s 23 točkami in devetimi skoki.

Vodstvo Američanov je do konca tretje četrtine naraslo na 19 točk. Avstralci so v drugem delu tekme bili popolnoma brez moči. Ob težavah v obrambi proti razigranim nasprotnikom jim nikakor ni stekel met z razdalje, v tretji četrtini so tako dosegli le 10 točk ob 20-odstotnem metu iz igre.

Američani pa so po metih 2:14 za tri točke v prvem polčasu v drugem zadeli sedem trojk od 15 poskusov ter v zadnji četrtini vseskozi držali varno razdaljo do nasprotnikov.


Preberite še


Najbolj brano