Koprivec prekinil domžalski urok

Drugo gostovanje v novi sezoni je nogometašem Tabora prineslo še četrto točko. Sežanci bi lahko v prvih 20 minutah napolnili domačo mrežo, v sodnikovem podaljšku pa je točko z ubranjeno enajstmetrovko rešil Jan Koprivec.

Jan Koprivec
Jan Koprivec 

DOMŽALE > Ob pomembnih in dobičkonosnih evropskih izzivih - naslednji je norveški Rosenborg - je Bistričan na klopi Domžal Dejan Djuranović v obračun proti Taboru pričakovano poslal pomlajeno zasedbo. Glede na odsotnost ideologa igre Senijada Ibričića so se Sežancem tako dokaj na široko odprla vrata do pozitivnega rezultata.

Domžalsko zelenico je v uvodnih minutah namočil močan dež, kar je očitno zmedlo mladega branilca Žigo Dajčmana, ki je v peti minuti podaril žogo hitremu Ndzengueju Fahdu, ki je idealno zaposlil Dina Stančiča, kateremu ni bilo težko doseči tretjega zadetka v sezoni. Šokirani ravbarji so v naslednjih desetih minutah viseli na nitki, med živimi pa jih je ohranil vratar Ajdin Mulalić. Najprej je v sedmi minuti v prečnik preusmeril poskus Stančiča, nato je uspešno nevtraliziral nevarna poskusa Alena Toma Tolića in Marka Krivičića, za nameček pa je ukrotil še bombo Jakoslava Stankovića. Sijajnih dvajset minut češnjic je z novo zapravljeno priložnostjo za podvojitev prednosti zaključil Ndzengue, nato pa so Domžalčani prišli do sape in začeli nizati konkretnejše napade.

Domžale : Tabor Sežana 1:1 (1:1)

Športni park Domžale, gledalcev 300 sodnik: Borošak (Spodnji Duplek) 6. Strelca - 0:1 Stančič (5), 1:1 Martinović (34). Domžale: Mulalić 7, Dobrovoljc 6, Stanković 6, Dajčman 5 (od 46. Karić 6), Pišek 5,5, Kait 6,5, Hodžić 6, Martinović 6,5 (od 75. Podlogar 6,5), Adamov 5,5 (od 46. Alić), Vuk 5,5 (od 84. Saitoski 6), Repas 6 (od 60. Jakupović 5,5). Trener: Dejan Djuranović. Cherrybox Tabor Sežana: Koprivec 8, Briški 6, Nemanič 6, Ristić 6, Krivičić 6,5 (od 69. Zeljković 6), Grobry 5,5, Salkić 6,5, Stanković 6 (od 78. Kljun-), Tolić 6, Fahd 6,5 (od 69. Mihaljević 6), Stančič 7 (od 85. Čakš -). Tehnični vodja ekipe: Igor Božič.

Ti so se končali z izenačenjem. Vezist Marko Martinović je poslal podal iz leve strani, napadalec Slobodan Vuk pa je pri poskusu strela sicer zgrešil žogo, a dovolj zmedel Jana Koprivca, da ni uspel preprečiti zadetka. V končnici prvega dela so Sežanci ponovno prišli do sape. “Preprosto bi v uvodu morali doseči še kakšen zadetek, kar bi nam olajšalo delo,” je prvi del ocenil kapetan Erik Salkić.

Djuranović je z menjavami jasno sporočil, da si vendarle želi prve prvenstvene zmage, njegovi izbranci pa so stopnjevali pritisk proti vse bolj luknjičavi sežanski obrambi. Z menjavami je Igor Božič skušal učvrstiti defenzivni del moštva, ki je v zadnje četrt ure predvsem po zaslugi zanesljivega Koprivca uspelo zadržati nalet tekmecev. Globoko v sodnikovem podaljšku se je za trenutek zazdelo, da bodo Sežanci na stadionu ob Kamniški Bistrici doživeli še enega v nizu nesrečnih porazov, a je heroj Koprivec po nespametnem prekršku Kevina Grobryja nad Svenom Šoštaričem Karičem prebral namero Arnela Jakupovića in mu ubranil strel z bele pike, ter tako prekinil serijo šestih zaporednih prvenstvenih neuspehov Tabora v Domžalah.


Najbolj brano