Trajković po tesnem porazu brez medalje

Slovenski taekwondoist Ivan Trajković je v prilagojeni težki kategoriji nad 80 kilogramov osvojil peto mesto, potem ko je v borbi za tretje mesto tesno s 4:5 izgubil z Južnokorejcem Kyo-don Inom, drugim nosilcem.

Ivan Trajković Foto: Ales Fevzer/STA
Ivan Trajković Foto: Ales Fevzer/STA

TOKIO > Čeprav je Trajković v prvem delu borbe dobro napadal, je edini uspešen udarec uspel Južnokorejcu, ki je povedel s 3:0. V drugih dveh minutah je povišal prednost na 4:0, potem ko je slovenski nasprotnik prejel kazen. V zadnjem delu je Trajković najprej znižal zaostanek na 2:4, potem je Južnokorejec znova povedel za tri po padcu Slovenca, ki se je do konca močno boril, a izida ni uspel spreobrniti.

To je najboljša uvrstitev Trajkovića na olimpijskih igrah, potem ko je bil v Londonu 11., na igre v Riu pa se ni uvrstil.

"Vse sem dal od sebe. Taktika je bila dobra, dobro sem zapiral nasprotnika v odločilnem dvoboju, a marsikdaj moji udarci niso bili dovolj močni za točko. Šlo je za dobrega borca, tako da se na koncu žal ni izšlo," je kljub dobremu olimpijskemu rezultatu po odločilnem boju za medaljo nekoliko razočarano ugotavljal borec iz Slovenske Bistrice.

Trajković, osmi nosilec turnirja, je v današnji uvodni tekmi zanesljivo s 26:5 premagal Anthonyja Mylanna Obama iz Gabona, v četrtfinalu pa je moral priznati premoč prvemu favoritu Rusu Vladislavu Larinu.

Ker pa se je prvi nosilec pozneje uvrstil v finale, je Slovenec ostal v boju za odličja in dobil možnost repasaža. To priložnost je izkoristil in prepričljivo z 22:1 premagal nosilca zastave iz Tonge, Pito Taufatofuo, ki je bil povsem v podrejenem položaju.


Preberite še


Najbolj brano