Policija preiskuje požig v baru na Ogrlici

Čeprav je v lokalu izključena elektrika in ne obratuje več, je v noči na soboto v njem zagorelo. In to na treh ločenih mestih. Policisti dogodek obravnavajo kot sum kaznivega dejanja požiga.

Policijski trak je v soboto dopoldne preprečeval prehod skozi 
koprsko Ogrlico. Foto: Sijan Pretnar
Policijski trak je v soboto dopoldne preprečeval prehod skozi koprsko Ogrlico. Foto: Sijan Pretnar

KOPER > Da se je moralo sredi kompleksa Ogrlica v Kopru v noči na soboto nekaj dogajati, je pričal trak, ki so ga policisti napeli čez sredinski prehod skozi Ogrlico, kriminalisti in kriminalistični tehniki pa so vstopali v že nekaj časa zaprt bar Americano.

Iz regijskega centra za obveščanje so nato v soboto sporočili, da je v soboto četrt čez tretjo uro zagorelo v gostinskem lokalu na Ferrarski ulici v Kopru. Klicatelj je očitno še pravočasno opazil dim ali plamene in poklical na pomoč, saj so gasilci koprske brigade pogasili gorečo omarico v točilnem pultu, med prezračevanjem lokala pa so odkrili še tri žarišča požarov.

Anita Leskovec s koprske policijske uprave nam je včeraj potrdila, da so si policisti in kriminalisti ogledali notranjost lokala in da v zvezi z dogodkom trenutno preiskujejo sum kaznivega dejanja požiga. Škoda naj bi znašala približno 15.000 evrov, zanimivo pa je, da je zagorelo kljub temu, da je bila električna energija v lokalu že dalj časa izključena. V lokalu naj bi tudi manjkalo nekaj pohištva.


Najbolj brano