Mitski park Rodik odprli še “v živo”

V Rodiku so sobotno opasilo združili tudi z otvoritvijo Mitskega parka v živo. Konec aprila, ko so ga uradno odprli, so zaradi razmer to storili samo virtualno. Kljub temu si je od takrat do včeraj Mitski park ogledalo že 2500 obiskovalcev.

Sodelavke Mitskega parka in županja so se preskusile v igri kača:  
vsaka je bila figura na polju, po kači pa so se premikale z vmesnimi 
vprašanji.

 Foto: Mitski Park Rodik
Sodelavke Mitskega parka in županja so se preskusile v igri kača: vsaka je bila figura na polju, po kači pa so se premikale z vmesnimi vprašanji.  Foto: Mitski Park Rodik

RODIK > ”To je bila nekakšna neuradna otovoritev Mitskega parka v sklopu opasila. Povabili smo vse, ki so kakorkoli sodelovali v projektu - partnerje, izvajalce in druge, da smo se jim zahvalili in se z njimi družili, kar ob zaključku projekta ni bilo možno,” je povedala Valerija Pučko, ki bdi nad Mitskim parkom v Rodiku. Saša Likavec Svetelšek, županja hrpeljsko-kozinske občine, glavne partnerke projekta Mitski park, se je v govoru zahvalila vsem, še prav posebej pa Rodičanom, “kajti brez vašega priznanja projektu sam ne bi bil tako uspešen. Gostoljubnost domačinov obiskovalci začutijo na vsakem koraku,” je poudarila.

Med ambasadorji tudi Domen Makuc

Uradno je razglasila tudi ambasadorje Mitskega parka. To so dr. Katja Hrobat Virloge, dr. Neža Čebron Lipovec, dr. Ana Plestenjak in Špela Šedivy, vse strokovne sodelavke projekta, ki so presegle okvire dela v projektu in s katerimi Mitski park načrtuje nadgradnjo parka. Naziv ambasador pa je pridobil tudi Domen Makuc. Mlad rokometaš ki sta je trdna volja in delo odnesla v Barcelono in je s svojimi soigralci pred mesecem osvojili Ligo prvakov, vedno pove, da je doma iz Rodika.

Sledilo je Igrivo doživetje z ustvarjalkami Mitskega parka in županjo. Igrale so družabno igro kača, ki je tudi ena od sadov projekta.

Pohodniki na Lintverjevo pot, kolesarji na Babino

Od konca aprila, ko je Mitski park uradno odprt, so v njem zabeležili že 2500 obiskovalcev. Ti se ponavadi najprej ustavijo v Sprejemnem centru (odprt je vsak dan od 8. do 19. ure), kjer se na interaktivni razstavi seznanijo z zgodbo Mitskega parka in dobijo zemljevid poti.

“Pohodniki največkrat izberejo Lintverjevo pot, kolesarji pa Babino,” pravi Valerija Pučko. Lintverjeva pot se vzpne na Ajdovščino kjer leži najlepše ohranjeno arheološko najdišče v Sloveniji. Vije so po gozdu, zato je tudi v poletni vročini prijetno hladna.

Med dosedanjimi obiskovalci parka so bili pretežno Slovenci. “Prihajajo iz cele države. Veliko jih je iz okoliških občin, veliko pa tudi iz Ljubljane, z Gorenjske, s Štajerske ... Veseli nas, ko nam povedo, da so se v Rodik pripeljali samo zato, da se sprehodijo po eni od dveh urejenih poti,” še pravi Valerija Pučko. Če se bo epidemija umirila, pa računajo tudi na tujce, za katere imajo razstavo in pravce tudi v angleškem in italijanskem jeziku.

So pa starim pravcam in zgodbam prisluhnili že vsi šolarji hrpeljske osnovne šola Dragomirja Benčiča Brkina in del divaških šolarjev, ki so že spoznali Babino pot in na njej reševali terenske naloge.


Najbolj brano