Zresnite se, zavoljo otrok!

Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima, pravi znan slovenski pregovor, ki pa v primeru igrišča na Topolcu na žalost ne drži. Ta tretji so namreč vaški otroci in mladostniki, ki so v vaških razprtijah potegnili “ta kratko”.

Namesto da bi se danes in že nekaj mesecev prej ob brcanju žoge in metanju na koš družili in rekreirali na vaškem igrišču, jih tam že nekaj časa pričaka tabla o prepovedi uporabe igrišča.

Najlepše bi bilo, če bi lahko naslednjič poročali o vaškem domu in igrišču na Topolcu ob slovesnem odprtju

Pristojni v krajevni skupnosti so se namreč odločili, da problem, ki ima, kot kaže, širše in globlje korenine, z zaprtjem igrišča pometejo pod preprogo, pozornost pa preusmerijo na “sitne” sosede. Ti so bili nad številnimi negativnimi odzivi, ki so se po objavi članka o zaprtju igrišča v našem časopisu nanje zgrnili na družbenih omrežjih, med njimi je bilo veliko tudi žaljivih, zgroženi in užaljeni. Kdo bi jim pa lahko to zameril? Obračunavanja na facebooku in twitterju so očitno postala del slovenske folklore.

V to, ali vaški dom obratuje zakonito ali ne, se na tem mestu ne bomo spuščali. O tem se bodo, če bo treba, izrekle pristojne inšpekcijske službe. Se pa lahko upravičeno vprašamo, ali se krajani vasi Topolc ne bi mogli, že preden so na pomoč poklicali medije, sami skupaj usesti in se iz oči v oči pogovoriti o problemih, ki jih v vasi očitno ni malo. Če ne zavoljo dobrososedskih odnosov, pa zavoljo zdravja njihovih otrok.

Ti so bili v zadnjem letu in pol zaradi omejitev pri preprečevanju širjenja epidemije koronavirusa že tako prikrajšani za treninge in rekreacijo v športnih dvoranah in na igriščih, ob tem pa seveda tudi za druženje, ki jim je bilo odvzeto tudi na račun večmesečnega zaprtja šol. Na plečih mladih se zato ne bi smela zdaj lomiti še kopja nerazrešenih vaških sporov.

Samo upamo in želimo si lahko, da so se iz te zgodbe vsi skupaj nekaj naučili in da bodo zrelo pristopili k reševanju problema, ki je nastal v vasi in ki zadeva prav vsakega med njimi.

Najlepše bi bilo, če bi lahko naslednjič poročali o vaškem domu in igrišču na Topolcu ob slovesnem odprtju novega doma in igrišča, ki bosta prispevala k večji kakovosti bivanja vaščanov in jih povezala v skupnih prizadevanjih za dobro vasi.


Preberite še


Najbolj brano