Trije v napadu na odličje

Kajakaši in kanuisti bodo z olimpijskimi tekmovanji v slalomu začeli jutri. Srebro z olimpijskih iger v Riu de Janeiru brani hrastniški kajakaš Peter Kauzer, čim višje pa bo skušala priti tudi članica Soških elektrarn Alja Kozorog.

Primorsko bo na divjih vodah zastopala Alja Kozorog. Foto: Kajakaška zveza Slovenije
Primorsko bo na divjih vodah zastopala Alja Kozorog. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Najprej se bo treba prebiti skozi na olimpijskih igrah vedno zelo izenačene slalomske kvalifikacije. Potem bo že jasno ali bo slovensko veslanje na divjih vodah lahko v naslednjih dneh (finali se bodo s po eno disciplino na dan vrstili do četrtka) računalo na katero od odličij. Kandidata za takšen podvig sta ob kajakašu Petru Kauzerju še dva, oba Ljubljančana: kanuist, trikratni evropski prvak Benjamin Savšek in svetovna prvakinja Eva Terčelj.

Kanuistka Soških elektrarn Alja Kozorog je med vsemi najmlajša in je na olimpijskih igrah prvič. Visokih posamičnih uspehov na velikih mednarodnih tekmovanjih še nima, zato bo zanjo uspeh že preboj iz kvalifikacij.

S progo so Slovenci zadovoljni, saj je voda res divja, česar so vajeni že doma. Nekaj težava jim povzročajo le visoke temperature zraka in vode, v kateri se, ker ima temperaturo več kot 30 stopinj Celzija, pred nastopom res ni mogoče ohladiti.


Preberite še


Najbolj brano