V novi številki Primorskih novic preberite

Skrbno obnovljen nekdanji brivsko-frizerski salon Ozbič na Ljubljanski cesti v Postojni jutri ponovno odpira svoja vrata. Občina Postojna in zavod Znanje, ki bo upravljal s salonom, sta s tem sklenila večletni projekt, katerega glavni namen je predstaviti in ohraniti dragoceno lokalno dediščino, obuditi staro obrt ter promovirati njen podjetniški potencial.

V obnovljenem Ozbičevem salonu je ohranjena tudi vsa originalna 
oprema iz leta 1936. Foto: Katja Kirn Vodopivec
V obnovljenem Ozbičevem salonu je ohranjena tudi vsa originalna oprema iz leta 1936. Foto: Katja Kirn Vodopivec

Ob 101. rojstnem dnevu ji je voščil tudi Jan Oblak

Olga Ogrin, legendarna menedžerka Kameleonov, je praznovala 101. rojstni dan. Lani ji je epidemija pokvarila praznovanje stotega rojstnega dne, letos pa je uspela na kup zbrati člane širše družine in prijatelje. “Tudi Jan Oblak mi je voščil, po videoklicu,” je ponosno povedala.

Olga Ogrin (foto: Gregor Mezgec)

Tokio 2020

Olimpijske igre so pred vrati. V posebni športni prilogi spoznajte 12 primorskih športnic in športnikov, ki se bodo v Tokiu borili za medalje.

V naših vodah vsako leto letno utone enajst ljudi

“Po podatkih iz zadnjih desetih let v Sloveniji letno utone povprečno enajst ljudi. Največ na neurejenih ko pališčih in tekočih vodah, predvsem zaradi zdrsov, kopanja pod vplivom alkohola, naravne smrti, manj pa zaradi neznanja ali slabega znanja plavanja,” pravi vodja sektorja za preventivo in načrtovanje na upravi za zaščito in reševanje Mojca Zupan.

Očeta in sina iščejo z mednarodno tiralico

Streli pištole, ki so maja lani odjeknili na Rejčevi ulici, ostajajo nepojasnjeni, saj sta vpletena Hrvata vse od takrat nedosegljiva za slovensko roko pravice. Riccardo Čizmić in Omer Ferari sta se pred dnevi znašla na policijskem seznamu iskanih ljudi.

Zaradi ponarejenih testov plačila v dobrodelne namene

Nekateri od tistih, ki so jih zalotili s ponarejenimi PCR testi, so ponaredke plačali dvakrat, najprej ponarejevalcem, drugič pa so morali nekaj stotakov po postopku na tožilstvu odšteti še v dobrodelne namene.

Naložbe v zdravstvo

Kaj bosta glede investicij v prihodnje z državno pomočjo dobili primorski regionalni bolnišnici in druge zdravstvene ustanove.

Istrski turistični delavci: da le ne bi prišlo do zaprtja

Dosedanji rezultati turistične sezone v slovenski Istri so boljši od lanskih, turistični delavci pa svoj pogled že usmerjajo v naslednje sezone. Upajo, da epidemija ne bo imela več odločilnega vpliva na dogajanje v turistični panogi.

Na Markovcu še ena garažna hiša

Na Markovcu, kjer se že leta soočajo s pomanjkanjem parkirnih površin, občina načrtuje gradnjo nove garažne hiše.

Idrija s 45,3-odstotno precepljenostjo ostaja v vrhu slovenskih občin

Srečanje ministra za zdravje Janeza Poklukarja z vodstvi regijskih zdravstvenih domov v Idriji je bilo namenjeno vračanju sedaj zastale dejavnosti domov v običajne tirnice. To, kot so poudarjali enoglasno, bo omogočila samo visoko načrtovana precepljenost.

Zaradi pritožb sosedov zaprli dostop do igrišča

Zaradi pritožb sosedov, ki jih motita hrup in svetloba z bližnjega igrišča, so se v vodstvu krajevne skupnosti Topolc odločili, da novo urejeno igrišče začasno zaprejo.

Vojc Sodnikar Ponis v vetru, valovih, kamnu ... med nami

Za preminulim koprskim kiparjem Vojcem Sodnikarjem Ponisom ostajajo skulpture, manjše do 22. avgusta razstavljene v Galeriji Hermana Pečariča v Piranu, večje v ateljeju na sestrinem posestvu na prostem v Parecagu ... In ostala bo knjiga, pomnik nežnega kiparja najtrše snovi.


Najbolj brano