Marko Brecelj je živ, jutri bo stopil pred občinstvo

Danes je po spletu zakrožila lažna novica, da je umrl Marko Brecelj. 70-letni kantavtor in performer, ki se je po soočenju z neozdravljivo boleznijo lotil svojega zadnjega monumentalnega performansa Posprava, bo že jutri spet stopil pred občinstvo - v Kulturnem domu Hrpelje. Novica, da je umrl, je presenetila tudi nesojenega pokojnika.

Marko Brecelj Foto: Andraž Gombač
Marko Brecelj Foto: Andraž Gombač

Še preden je začela krožiti novica o njegovi smrti, je Marko Brecelj poslal napoved, ki jo je pred nekaj minutami potrdil: jutri ob 19. uri bo v nizu pogovornih večerov Četrti četrtek v dvorani Kulturnega doma Hrpelje gostil umetniški par iz vojvodinskega mesta Vršac. Tako gostitelju kakor občinstvu bosta odgovarjala snemalka, montažerka in režiserka Zlata Vojnić Kortmiš - Milošev ter stripar Danilo Milošev - Wostok. Predstavila bosta razstavi in projekcije, s katerimi sta pripotovala v Slovenijo. Večer organizirata Občina Hrpelje Kozina in kulturni konzorciji Prvi na vasi s pomočjo Urada RS za mladino.

V ponedeljek ob 19. bosta gosta v mksMc Botegin na Glagoljaški ulici v Kopru odprla spominsko razstavo z zdaj še bolj ironičnim naslovom, ki pa ni povezan z Brecljem: Super, nekdo je umrl! Več jutri in v ponedeljek. Vstop na obe srečanji z umetnikoma bo prost.

Marko Brecelj je v telefonskem pogovoru za Primorske novice povedal še, da bo jutri sporočil kraj, datum in uro prve posmrtne novinarske konference.


Najbolj brano