V novi številki Primorskih novic preberite

Bivalni kontejnerji za delavce in vodilni kader, jedilnica, pisarne, pralnica, prostor za prosti čas, za molitev, ambulanta pa tudi košarkarsko in nogometno igrišče ... to so obrisi začasnega kampusa za turške gradbince, ki ga v Orehku postavlja turški izvajalec gradnje drugega tira Yapi Merkezi. Podjetje je tam že začelo z rušitvijo kompleksa nekdanje farme.

Dosedaj neurejeno območje v Orehku urejajo za sprejem 800 
delavcev in vodilnih kadrov turškega podjetja Yepi Merkezi. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Dosedaj neurejeno območje v Orehku urejajo za sprejem 800 delavcev in vodilnih kadrov turškega podjetja Yepi Merkezi. Foto: Veronika Rupnik Ženko

“Moški prihajajo seksat, ne gledat”

Na sojenju v zadevi Marina ni bilo žensk, ki so se tam ukvarjale s prostitucijo, prebrali pa so poročila tajnih sodelavcev v preiskavi. “Moški v Marino prihajajo seksat, ne pa gledat,” je enemu izmed njih dejala mlada ženska.

“Razumemo turiste. A to je nevzdržno!”

Zaradi daljših postopkov na meji, je na bistriških cestah takšna gneča, da domačini ne morejo nikamor.

Gozdarska hiša na Trnovem čaka na oskrbovance iz Stare Gore

Na mestu nekdanjega gozdarskega centra na Trnovem, ki ga je VDC Nova Gorica pridobil leta 2017, naj bi uredili center za 22 oseb z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. S tem bi razbremenili in povečali kakovost bivanja v enoti v Stari Gori.

Makoumbou iz Tabora v Maribor

Sežanski Tabor pred petkovim prihodom Celja ostaja brez pomembnega igralca zvezne vrste. Francoz s koreninami iz Konga Antoine Makoumbou po zadnjih informacijah odhaja v Maribor.

Plavajoči grad - festival, ki povezuje

Pred četrtkovim odprtjem 9. mednarodnega festivala Plavajoči grad na gradu Snežnik je veliki orkester Etno Histerie pod vodstvom Matije Solceta navdušil na Prešernovem trgu v Kopru, razveselil pa je tudi koprske zapornike.

Ulica pod piransko cerkvijo končno urejena

Ena najbolj prepoznavnih piranskih ulic, Adamičeva ulica, s katere se odpira panoramski razgled na Piran, je po več mesecev trajajoči prenovi domala končana.


Najbolj brano