Diamantni tudi Žan Spačal

“Tudi na Strojni, prometni in lesarski šoli se lahko pohvalimo z maturantom, ki je poklicno maturo opravil z vsemi točkami. To je Žan Spačal, ki je uspešno zaključil šolanje v programu Strojni tehnik,” so sporočili iz vodstva šole, ene od petih srednjih pod okriljem Šolskega centra Nova Gorica.

 Foto: Ĺ olski center Nova Gorica
Foto: Ĺ olski center Nova Gorica

NOVA GORICA > Diamantnega maturanta iz Ivanjega Grada pri Komnu smo zmotili sredi počitnic. A vtisi z razglasitve rezultatov so še sveži.

“Uspeha sem vesel, saj sem se trudil, da bi bil čim boljši, a takega rezultata kljub dobrim občutkom nisem pričakoval. Pri strokovnem predmetu strojništva smo letos imeli eksterno maturo in nismo vedeli, kaj nas čaka, za najtežjega pa bi ocenil izpit iz slovenščine,” je povedal Žan Spačal, ki je imel vsa štiri leta vse predmete zaključene z odlično.

Tudi šolanje na daljavo mu ni delalo težav. “Lahko sem si organiziral delo in proste ure izkoristil za učenje,” je še povedal bodoči študent strojništva.

V petih srednjih šolah ŠC Nova Gorica so tudi sicer ponosni na svoje maturante. Kot dodajajo, dosežki na splošni in poklicni maturi dokazujejo, da je mogoče tudi v izrednih razmerah dosegati odlične rezultate.


Najbolj brano