Plac so kar oddali hotelom Belvedere

Čeprav so v izolski občinski upravi lani napovedovali, da bodo za letošnjo sezono z javnim razpisom izbrali najugodnejšega najemnika, ki bo vodil gostinsko ponudbo na Placu pod Belvederjem, se to ni zgodilo. Občina ni objavila javnega razpisa in je, podobno kot lani, javne površine do sredine septembra kar oddala podjetju Belvedere hoteli in turizem.

Plac pod Belvederjem je čez dan dobro obiskan, z glasbenim 
programom bo najbrž tudi zvečer. Foto: Mirjana Cerin
Plac pod Belvederjem je čez dan dobro obiskan, z glasbenim programom bo najbrž tudi zvečer. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > “Zaradi negotovih zdravstvenih razmer se niti letos nismo odločili za objavo javnega razpisa za najem območja pod Belvederjem. Kot smo pravilno domnevali, je bila epidemija koronavirusa preklicana šele junija,” so nam včeraj sporočili iz kabineta župana Danila Markočiča, potem ko smo jih o oddaji občinskega zemljišča pod Belvederjem vprašali že pred časom in smo si šli območje včeraj sami pogledat.

“Hotelsko podjetje, edini ponudnik”

“V tem času je dal vlogo za najem omenjene javne površine le en ponudnik, podjetje Belvedere hoteli in turizem, ki je z odločbo občine pod Belvederjem izvajal strežbo na odprtem že lani poleti.” V občinski upravi pravijo, da so hotelskemu podjetju tudi letos dovolili streči goste na odprtem na območju turističnega naselja Belvedere oziroma kopališča pod njim do sredine septembra. “Površino smo oddali edinemu ponudniku, ki bo prinašal dodano vrednost izolskemu turizmu,” poudarjajo.

Lepši dostop do morja

Lani poleti je Komunala obnovila osrednje stopnišče pod Belvederjem, zdaj je uredila še stranski stopnišči in podporni zid med njima; nanje je prejšnji teden položila novo kamnito oblogo, ob parkirišču je postavila stebričke in uredila pot prek travnate površine. Koliko so za to porabili, morajo še izračunati, zaračunavajo pa tudi parkirnino pod Belvederjem. Vsaka začetna ura stane evro in celodnevno parkiranje osem evrov.

Koliko bo znašal najem javnih površin, ne navajajo, na Placu pod Belvederjem pa so nam povedali, da tudi čistijo in vzdržujejo površino in sanitarije, za deset evrov izposojajo ležalnike. Razumljivo je, da je za hotelsko podjetje pomembno, da je najbližje kopališče urejeno in premore dodatno ponudbo.

Čeprav občina omenja enega ponudnika, je na Placu pod Belvederjem več izvajalcev storitev tega ponudnika.

Foto: Mirjana Cerin

Eni za pijačo, drugi za hrano

Hotelskemu podjetju primanjkuje lastnega kadra in kot so nam povedali na Placu, koprsko podjetje J krat 3 od 24. junija skrbi za pijačo, izolski samostojni podjetnik Maksim Furlanič za hrano. Po besedah direktorja J krat 3 Jana Stojanoviča med 8. in 23. uro ponujajo zajtrke z rogljičkom in kavo, osvežilne pijače in sladoled, burgerje s slovenskim mesom, kalamare in sardele pa strežejo med 11. in 21. uro. Pripravljajo tudi glasbeni program, ki “ne bo moteč za okolico”, saj da je tudi gostinski lokal namenjen predvsem družinam.


Najbolj brano