Nagrade vendarle do nagrajencev

Epidemija je preprečila, da bi tako lani kot letos ob občinskem prazniku, ki ga v občini Renče-Vogrsko obeležujejo 26. aprila, slovesno podelili občinska priznanja. Tako so jih pred kratkim izročili lanskim in letošnjim dobitnikom, nagradili so tudi najboljše na natečaju Moj kraj ima prav posebno ime.

Lanski in letošnji občinski nagrajenci so bili veseli, da so priznanja vendarle lahko prejeli “v živo”.   Foto: Občina Renče-Vogrsko
Lanski in letošnji občinski nagrajenci so bili veseli, da so priznanja vendarle lahko prejeli “v živo”.  Foto: Občina Renče-Vogrsko

BUKOVICA > Občinska priznanja za večletne izjemne uspehe oziroma vrhunske dosežke na raznih področjih družbenih oziroma gospodarskih dejavnosti so v dvorani Kulturnega doma Bukovica podelili na zadnji junijski dan.

Na slavnostni občinski seji so najprej z diplomami nagradili najboljše na literarnem natečaju Moj kraj ima prav posebno ime, s katerimi so iskali zgodbe, ki se prepletajo okoli imen Vogrsko, Dombrava, Volčja Draga, Bukovica, Renče in Oševljek. Prvo mesto si je s svojo zgodbo prislužila Karmen Kompara, drugo je osvojil Renato Gomišček, tretje pa Roland Tischer. Nato so podelili priznanja lanskega leta, saj je bila slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2020 zaradi epidemioloških razmer prestavljena v letošnje leto. Ines in Jože Ropoša ter Društvo upokojencev Renče so prejeli občinsko plaketo za večletne izjemne uspehe oziroma vrhunske dosežke na posameznih področjih družbenih dejavnosti. Vogrinskim vrtnarjem, Vrtnarstvu Lija in Vrtnarstvu Petrovčič, pa so podelili plaketo za “druge posebne primere, ki prispevajo k ugledu, razvoju in prepoznavnosti občine”.

Za letošnje leto so plaketo za večletne izjemne uspehe oziroma vrhunske dosežke na posameznih področjih družbenih dejavnosti prejeli Albinca Pisk, Rajko Lasič in Nejc Kovačič. Angel Mlečnik je prejel izredno občinsko nagrado za večletne vidne in pomembne dosežke na področjih družbenih dejavnosti, Alešu Buciku pa so podelili Zlati grb Občine Renče-Vogrsko.

Prireditev so glasbeno obarvali pevci Kulturnega društva Provox in kvartet trobil Pihalnega orkestra Vogrsko.


Najbolj brano