V Bovcu letos nimajo častnega občana

Na današnji slavnostni seji bovškega občinskega sveta bodo podelili tri občinska priznanja za letošnje leto. Na razpis pa ni prispel noben predlog za častnega občana in tudi ne za plaketo.

Bovec Foto: Leo Caharija
Bovec Foto: Leo Caharija

BOVEC > Priznanje Občine Bovec za leto 2021 bo prejel Prijon Sport Center, ki ga vodi Igor Mlekuž. Predlagala ga je KS Čezsoča, in sicer zaradi uspešnega vključevanja v turistični produkt Bovškega in vključitve v lokalno okolje v Čezsoči, kjer Prijon sport center deluje. Igor Mlekuž s svojo vztrajnostjo, trmo ter predvsem mirnostjo in zbranostjo in prijaznostjo dokazuje, da center pelje v pravo smer, gostje pa se prav zato radi vračajo v Čezsočo in Prijon sport center.

Na pobudo Pustne sekcije TD Bovec bo priznanje prejel Alojz Beguš, ki je od leta 1983 v Bovcu deloval kot fizioterapevt - najprej v Hotelu Kanin, nato v starem zdravstvenem domu, po potresu v Hotelu Alp in do zaslužene upokojitve v fizioterapiji Zdravstvene postaje Bovec. Strokovno je pomagal številnim pacientom, vedno pa se je trudil urejati tudi okolico zdravstvene postaje. V pustnem času je s pustnimi šalami opozarjal na napake v kraju.. Brez njega si Buški Toukerji pusta ne morejo predstavljati.

Tretji dobitnik priznanja pa je Valter Mlekuž iz Kal Koritnice, ki ga je predlagala SLS Bovec. Kot član občinskega sveta Občine Bovec v mandatu 2014/18 je zastopal interese lokalnega okolja in KS Kal Koritnica, svojo vlogo občinskega svetnika pa je opravljal več kot odlično, je med drugim zapisano v predlogu. Nadvse uspešno je vodil tudi KS Kal Koritnica.

Denarno nagrado pa bo na pobudo Krajevne skupnosti Čezsoča prejelo Turistično društvo Čezsoča, ki pod s vodstvom predsednika Bruna Kravanje skrbi za lepši izgled vasi in vsako leto organizira čistilno akcijo. Začeli so s čiščenjem sprehajalnih poti, zanimivih tako za domačine kot za obiskovalce. TD Čezsoča je organizator Kmečkih iger, prireditve z najdaljšo tradicijo v občini Bovec. AO


Najbolj brano