Obnavljali bodo streho vrtca

V prihodnjih dneh bodo začeli obnavljati dotrajano streho vrtca v Opatjem selu. Dokončali naj bi jo do sredine avgusta, medtem pa bodo otroci v varstvu v Mirnu ali v Kostanjevici na Krasu.

 Foto: Alenka Ožbot
Foto: Alenka Ožbot

OPATJE SELO > V letošnjem občinskem proračunu je za obnovo strehe zagotovljenih 30.000 evrov. Občina Miren-Kostanjevica bo pripravila tudi projektno dokumentacijo za celovito obnovo stare stavbe, v kateri domuje vrtec. Zgodba o vrtcu v Opatjem selu se sicer vleče že od leta 2008. Sprva so načrtovali, da bi objekt, ki meri 254 kvadratnih metrov, in približno 1500 kvadratnih metrov zemljišča (igrišča) prodali, v bližini pa zgradili nov pasivni ali nizkoenergetski vrtec.

Stare stavbe občina na več dražbah ni uspela prodati. Ob tem naj spomnimo, da so bili domačini proti prodaji. S projektom za nizkoenergetski vrtec na novi lokaciji, ki bi stal slabih 600.000 evrov, se je občina leta 2014 prijavila na javni razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, a zanj ni uspela dobiti denarja EU. V letu 2015 so sklenili, da je najbolj smotrna rešitev obnova obstoječe stavbe.


Najbolj brano