Darja obljublja veliko zabave in dobre glasbe

2. julij je dan D za novo narodno zabavno glasbeno oddajo, ki jo bo nacionalna televizija ob petkih ob 20. uri predvajala na svojem prvem programu. Poimenovali so jo Poletni pozdrav, vodila pa jo bo Darja Gajšek, nekdanja sovoditeljica Blaža Švaba v oddaji Slovenski pozdrav.

Darja Gajšek bo vodila novo oddajo na nacionalni televiziji. Foto: Katja Kodba
Darja Gajšek bo vodila novo oddajo na nacionalni televiziji. Foto: Katja Kodba

“Z mano na televizijske zaslone prihaja harmonika in lepa slovenska narodno-zabavna glasba. Slovenci imamo izjemno kvalitetno glasbo in ta nam je v krvi, zato sem zelo vesela, da se v moji družbi narodno-zabavna glasba v vsem svojem sijaju vrača na 1. program Televizije Slovenija,” pravi Darja Gajšek.

V poletno sproščenih oddajah se bodo osem petkovih večerov predstavljale različne generacije ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe. V sodelovanju z glasbenimi gosti bodo izbirali tudi Naj spot Poletnega pozdrava. V prvih štirih oddajah bodo predstavili 16 videospotov narodno-zabavne glasbe, v vsaki oddaji po štiri. Glasbeni gostje, vsakič po trije ansambli, in uredništvo oddaje bodo te videospote ocenjevali in glede na rezultat se bosta po dva uvrstila naprej v izbor. Sledijo izločanja do finalne zadnje oddaje, v kateri bo med dvema finalistoma izbran najboljši videospot letošnjega poletja.

Prvi Poletni pozdrav bo na sporedu 2. julija. Tema bo veselica. In kar 55 let veselico ustvarja legendarni Alpski kvintet, od tega 50 let z Janezom Perom, ki bo tudi osrednji gost oddaje. Ansambel srednje generacije, ki ustvarja že 35 uspešnih let, so Mladi Dolenjci, najmlajši predstavniki narodno-zabavne glasbe pa so člani zasedbe Marcela IN. Videli in slišali pa boste tudi prve štiri videospote, ki se potegujejo za naziv Naj spot Poletnega pozdrava.zk


Najbolj brano