Bruno je novi šef v mestu

20-letni Bruno Šulman, študent psihologije iz Ljubljane, je zmagovalec sedme sezone priljubljenega kuharskega šova MasterChef. V včerajšnjem velikem finalu je premagal devet let starejšega glasbenika Žigo Gabrovca iz Slovenskih Konjic. Kot običajno je zmagovalec odnesel domov prestižni pokal in 50 tisočakov. Sodniška trojica je bila nad njegovo kuharijo v finalni oddaji navdušena.

Bruno Šulman je s svojim kuharskim znanjem prepričal strogo 
tričlansko žirijo. Foto: Sandi Fiser
Bruno Šulman je s svojim kuharskim znanjem prepričal strogo tričlansko žirijo. Foto: Sandi Fiser

LJUBLJANA > Dva povsem različna ljubiteljska kuharja, ki sta med šovom postala celo neločljiva prijatelja, sta včeraj sodniški trojici - Bine Volčič, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi - pokazala, iz kakšnega testa pravzaprav sta.

Po pripravi hladne predjedi je še kazalo, da bosta v kuharskem boju izenačena, a kaj kmalu se je pokazalo, da je Bruno Šulman vendarle močnejši. V njegovem naskoku na zmagovito lovoriko je sotekmovalca Žigo Gabrovca prehitel za nekaj točk, saj je tudi tokrat pokazal, da povsem obvlada lepo število kuharskih tehnik ter da v bitki s časom zmore veliko.

Dosedanji zmagovalci:

2015 - Sašo Miljuševič iz Kopra, 2016 - Darko Klemen iz Sečovelj, 2017 - Sara Rutar iz Izole, 2018 - Jaka Mankoč iz Kopra, 2019 - Anže Kuplenik z Otočca in 2020 - Žan Milosavljević iz Ljubljane

Po razglasitvi zmagovalca je iz sebe spravil le nekaj besed, kot rdeča nit pa je bilo moč razbrati, da je vse pač posledica njegove zaljubljenosti v kuhanje. Ter da se v prihodnosti zagotovo vidi v kulinaričnem svetu. Denarno nagrado pa bo, kajpada, porabil za nadaljnje izobraževanje.

V tokratni sedmi sezoni kuharskega šova MasterChef se je za naslov najboljšega potegovalo 14 tekmovalk in tekmovalcev, v polfinale pa se je poleg obeh finalistov prebila še 21-letna študentka Maša Trubačev iz Cerknice, edina predstavnica nežnejšega spola.

Primorsko - doslej je slavila kar štirikrat - sta letos zastopala Adam Šerc (47) iz Ajdovščine, ki se ukvarja z vzgojo in proizvodnjo čilijev in je dolgo veljal za enega glavnih favoritov za končno zmago ter Patricija Horvat (34), pomočnica kuharja v domu za ostarele iz Idrije.


Najbolj brano