Priznanji Rajku Kralju in balinarjem

“Koroni navkljub smo uspeli uresničiti zavidljivo število projektov,” je ob prazniku Občine Komen, ki so ga slovesno obeležili včeraj v Štanjelu, izpostavil župan Erik Modic. Na slavnostni seji je podelil tudi letošnji priznanji najzaslužnejšim občanom. Prejela sta ju Rajko Kralj in Balinarski klub Agrochem Hrast Kobjeglava - Tupelče.

Ob občinskem prazniku je župan Občine Komen Erik Modic včeraj v Štanjelu podelil županovi 
priznanji ter priznanja najboljšim vinarjem in najlepše urejenim vasem. Foto: Marica Uršič Zupan
Ob občinskem prazniku je župan Občine Komen Erik Modic včeraj v Štanjelu podelil županovi priznanji ter priznanja najboljšim vinarjem in najlepše urejenim vasem. Foto: Marica Uršič Zupan

ŠTANJEL > Balinarski klub Agrochem Hrast Kobjeglava-Tupelče je vrhunsko sezono v nedeljo kronal z zmago v superligi za sezono 2020/21. Drugo županovo priznanje pa je prejel Rajko Kralj za delo na področju promocije športa v občini Komen.

Podelili so tudi priznanja za najboljša vina v občini Komen. Najboljši teran je pridelal Tomaž Volčič z domačije Perinovi, ki je postal tudi županovo vino. Drugo mesto za teran je ocenjevalna komisija podelila vinarstvu Rebula iz Brestovice, tretje pa vinarstvu Pipan iz Svetega. Med belimi vini je prvo mesto zasedla domačija Furlan iz Kobjeglave, drugo vinarstvo Rebula iz Brestovice in tretje Borut Kralj iz Kobdilja, med penečimi je največ točk prejelo peneče vino vinarstva Rebula iz Brestovice, drugo mesto vinarstvo Grča iz Hruševice in tretje Eva Jazbec iz Svetega.

Na občinski slovesnosti so nagradili tudi najlepše urejene vasi v občini: Škofe za tretje mesto, Tomačevico za drugo ter Kobjeglavo in Klanec za prvo mesto. Priznanje za najboljšo učenko v občini pa je letos pripadlo Kristini Stantič.

Župan Erik Modic je v slavnostnem govoru naštel vrsto naložb, ki so jih uspeli izpeljati kljub epidemiji: obsežen, več kot 100.000 evrov vreden sklop manjših investicij po vaseh, 600.000 evrov vredno novo kuhinjo v komenski osnovni šoli, celovito sanacijo Kobdiljskega stolpa v Štanjelu, preplastitev ceste Škrbina-Lipa, v Štanjelu zaključujejo skoraj milijon evrov vredno obnovo mansarde spodnjega palacija za razstavo o Naturi 2000.

Med prihajajočimi naložbami je napovedal gradnjo komunalne infrastrukture na območju Alukomna, skorajšnjo odobritev 1,7 milijona evrov za kolesarsko povezavo od Komna do Sežane, ureditev medgeneracijskega parka v Svetem in do medgeneracijskega parka v Komnu.

“Ker imamo vizijo, vlagamo veliko naporov in časa v pripravo vedno novih investicijskih in projektnih predlogov,” je poudaril župan in dodal, da izdelujejo gradbeno dokumentacijo za številne vaške domove in za Kulturni dom Komen. V središču Komna so s Tušem, Kraškimi lekarnami in Pošto Slovenije uskladili načrte, “da že prihodnje leto uredimo osrednje dvoetažno parkirišče zahodno od nove, večje trgovine TUŠ, in s tem prepotrebna parkirna mesta v središču Komna.” Ker bo država zgradila krožišče pri Alukomnu, bo to zagotovilo nadomestno lokacijo za preselitev bencinske črpalke iz središča Komna, država pa intenzivno načrtuje tudi novo zahodno obvoznico Komna in razširitev ceste od Gorjanskega do meje, je povedal Modic, ki je v govoru izpostavil tudi skrb občine za mlade in za okolje.


Najbolj brano