Poskrbljeno bo tudi za varstvo

Tudi letos so društva, organizacije in drugi ponudniki v Postojni poskrbeli za pestro ponudbo poletnih počitniških dejavnosti za otroke. Letošnji novosti sta skupna prijavnica in celodnevno varstvo otrok prvega triletja osnovne šole, ki ga je omogočila Občina Postojna. Cena varstva je 40 evrov na teden, prijave zbirajo še do petka.

Tako so se otroci zabavali lani na cirkuški delavnici. Foto: Mladinski center Postojna
Tako so se otroci zabavali lani na cirkuški delavnici. Foto: Mladinski center Postojna

POSTOJNA > Poletno varstvo je namenjeno učencem prve triade, ki to res nujno potrebujejo, in bo potekalo celo poletje v Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna (SGLŠ) od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro. Cena varstva je 40 evrov na teden, vključuje pa topel obrok in malico. Število mest za počitniško varstvo je omejeno na 20, čas za oddajo prijav pa je še do petka, 18. junija.

“Starši so že zadnjih nekaj let apelirali na občino, da bi v okviru počitniških aktivnosti čez celo poletje organizirali tudi poletno varstvo za mlajše učence. V Postojni je namreč veliko priseljenih družin, ki tukaj nimajo babic in dedkov, zato so bili v stiski,” pojasnjuje Tatjana Rant iz Mladinskega centra Postojna.

Skupna prijavnica

Letošnja novost je tudi skupna prijavnica na poletne dejavnosti. “Prijave zbiramo v Mladinskem centru Postojna in jih bomo nato posredovali posameznim ponudnikom. Tako imamo boljši pregled nad prijavami in zapolnjenimi mesti,” je povedala Rantova. Letak s ponudbo vseh dejavnosti in prijavnico je dostopen na spletnih straneh Občine Postojna in Mladinskega centra, natisnjeno prijavnico pa je mogoče prevzeti v TIC-u pri knjižnici, na SGLŠ ali v Mladinskem centru.

Angleščina, šivanje, podjetništvo, šport ...

Tudi letos je na voljo pestra ponudba dejavnosti za različne starostne skupine in želje otrok in šolarjev. Prve se začnejo že 28. junija, to so učenje angleščine, podjetniška akademija, športni dnevi in oratorij. Za slednjega se je sicer potrebno posebej prijaviti v župnišču.

V juliju se bodo nadaljevale športne aktivnosti v Dnevnem centru za otroke, ustvarjalne delavnice v Točki moči in šiviljska delavnica v SGLŠ.

Čebelarski tabor

Med 26. in 30. julijem bo za otroke, stare od šest do dvanajst let, pred SGLŠ Postojna potekal čebelarski tabor, ki ga bo vodila Tamara Urbančič. Obiskali bodo čebelarja, si ogledali šolski čebelnjak, risali panjske končnice, iskali medeni zaklad, izdelovali milo in sveče iz čebeljega voska, sadili medovite rastline in spoznavali uporabo zdravilnih rastlin.

V avgustu bodo v Mladinskem centru različne športne, jezikovne in ustvarjalne delavnice, spoznali in naučili se bodo lahko izdelave senčnih lutk ali se udeležili indijansko piratskega tabora v parku pred SGLŠ.

Vse dejavnosti (razen šiviljske delavnice in indijansko piratskega tabora) so brezplačne. “Otroke, ki bodo vključeni v varstvo, bodo naši člani od tam pospremili k aktivnostim in jih nato tudi pripeljali nazaj. Ostali pa pridejo ob uri na lokacijo izvajanja aktivnosti,” še pojasnjuje Rantova.


Najbolj brano