Novi sežanski blisk

V Kranju so se na 27. memorialu Vučko pomerili atleti do 16. leta starosti. V teku na sto metrov je bil najhitrejši Črt Pfeifer iz Športnega društva Hopla Sežana.

Atleti iz Sežane so bili v Kranju zelo uspešni. Z leve:   trenerka Saša 
Prokofjev, Sara Požar, Naja Mevlja,  Ela Trampuž, Živa Pfeifer,  Hana 
Marušič in Črt Pfeifer. Foto: Marko Kalc
Atleti iz Sežane so bili v Kranju zelo uspešni. Z leve: trenerka Saša Prokofjev, Sara Požar, Naja Mevlja, Ela Trampuž, Živa Pfeifer, Hana Marušič in Črt Pfeifer. Foto: Marko Kalc

KRANJ > Čeprav sta v Kranju mlade atlete (nastopili so športniki v kategorijah od U-12 do U-16) motila dež in mraz, je bilo doseženih nekaj dobrih izidov. Primorska ostaja znana po dobrih sprinterjih. Potem ko je v prvem delu pomladi blestel mladinec Posočja Andrej Skočir, je zdaj v slovenski vrh kategorije U-16 v teku na sto metrov stopil Sežanec Črf Pfeifer. Tokrat je za zmago tekel čas 11,47 in dobil dokaj tesen boj s članom ljubljanskega AD Mass Valom Velkavrhom (11,55). Med vrstnicami je zmagala Urška Ogrizek iz AK Šentjur (12,61), sedma pa je bila članica ŠD Hopla Sežana Hana Marušič (12,97).

Na 300-metrski progi je vso konkurenco ugnal koprski atlet Matej Gec (38,08), ki je bil za skoraj sekundo hitrejši od Mariborčana Maksima Straška (39,04). V tej preizkušnji je Pfeifer osvojil šesto mesto (39,97).

V kategoriji do 14 let se je za Primorsko odlično končal tek na 60 metrov, saj sta se takoj za najhitrejšo Mašo Podgornik (Štajerska, 8,29) uvrstili Živa Pfeifer (Hopla Sežana, 8,44) in Gaja Sovdat (Posočje Tolmin, 8,48). Slednja je bila še šesta na 200-metrski progi (28,59).

Na 60 metrov se je med 12-letniki s tretjim mestom izkazal sežanski atlet Marcel Vrabec (8,76). Zmagal je Svit Delak (8,39).


Najbolj brano