V Vinakopru o pomenu povezovanja vinarjev

Tradicionalni Festival malvazija, žlahtni okus Mediterana letos poteka v več delih in v spremenjenem formatu (fotografija je z ene od prireditev v “normalnih” časih).

KOPER > Maja so razglasili rezultate v ocenjevanju malvazij, spomnimo, najboljša med svežimi je bila iz kleti Fiore iz Umaga, med zorjenimi malvazija capris 2019 iz Vinakopra, med penečimi in maceriranimi pa iz kleti Markežič iz Sv. Antona.

Prvo julijsko soboto načrtujejo večerno degustacijo malvazij na plaži Meduza v Portorožu, pojutrišnjem pa je na sporedu strokovni del srečanja. V ponedeljek, 14. junija, bo tako ob 12. uri v prenovljenem Hramu v zgodovinski stavbi Vinakoprove kleti ob Šmarski cesti v Kopru potekal pogovor z naslovom S povezovanjem do učinkovite promocije vin slovenske Istre, ki ga pripravljata Društvo vinogradnikov slovenske Istre in LAS Istre.

Na pogovoru, na katerega je vabljena tako strokovna kot zainteresirana javnost, bodo o pomenu povezovanja vinarjev za učinkovitejši nastop na trgu in o primerih dobrih praks na tem področju, govorili Borut Fakin, direktor Vinakopra, Aleks Simčič, uspešen vinar iz briške kleti Edi Simčič,Nikola Benvenuti, predsednik združenja Vinistra iz hrvaške Istre, predsednik LAS Istre Andrej Medved ter urednik Primorskih novic in pisec o vinu Sašo Dravinec. Pogovor bo usmerjal somelje in vinski publicist Ožbej Peterle.


Najbolj brano