Prejšnji teden Zagreb in Ptuj, na vrsti je Vinistra v Poreču

Prejšnji konec tedna so se začeli prvi vinski dogodki na prostem.

ZAGREB, PTUJ > V četrtek in petek so v Zagrebu priredili Vinart Outlet, sejem, ki je bil obenem prodajalna vin na prostem (na fotografiji). Prizorišče je bila prostrana pokrita ploščad Muzeja sodobne umetnosti v Novem Zagrebu, na kateri je svoja vina predstavilo več deset kleti iz celotne Hrvaške, ob njih pa tudi nekaj slovenskih, primorska predstavnika sta bila Vinakoper in Matjaž Lemut (Tilia), ki je imel nekaj dni prej v Zagrebu tudi izjemno dobro obiskano delavnico s predstavitvijo svojih modrih pinotov.

Vinart je bil tudi odlična priložnost za vpogled v letnik 2020 v Istri, saj so bili v Zagrebu domala vsi najbolj izpostavljeni pridelovalci malvazije. Vzorno organizirana prireditev je v Zagreb pritegnila številne obiskovalce iz regije.

Minulo soboto pa je zaživel Ptuj, kjer so na več koncih v mestu, ne le v minoritskem samostanu, kot je bilo običajno v minulih letih, pripravili Salon sauvignon. Na razpršenem festivalu se je predstavilo več kot 60 pridelovalcev aromatičnega sauvignona iz več držav, med njimi tudi številni iz primorskih vinorodnih okolišev.

V zalivu Peškera v Poreču bo med 18. in 20. junijem potekala Vinistra, prav tako v drugačnem formatu, za poletje pa je v širši regiji napovedanih še nekaj vinskih prireditev, a vse še niso dokončno potrjene.


Najbolj brano