Trije primorski polfinalisti

Konec tedna se bodo za naslov državnega klubskega balinarskega prvaka v moški konkurenci v Postojni potegovali kar trije primorski superligaši. Kot zadnja si je mesto v elitni četverici zagotovila sežanska Skala.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

S polovičnim izkupičkom na zadnjih dveh tekmah rednega dela sezone 2020/21 so si balinarji sežanske Skale priborili nastop na zaključnem turnirju superlige v družbi neporaženega Agrochema Hrasta, Marjetice Koper in Velenja Premogovnika. Branilci naslova so odločilni korak proti prvemu mestu v skupini naredili s sobotno visoko zmago proti Velenjčanom, tako da jih nedeljski poraz ni pretirano užalostil. Polfinalna para sta - Skala : Marjetica Koper in Agrochem Hrast : Velenje Premogovnik. Prav nobeno presenečenje ne bi bilo, če bi v nedeljo popoldne v mestu pod Sovičem spremljali primorski finale.

V soboto in nedeljo je sezono sklenila tudi večina nižjeligašev, med katerimi so bili najboljši Mengeš Rakoll v prvi ligi ter Tržič AC Žepič in Kozlek Kuteževo med drugoligaši.

Rezultati

Super liga, zaostale tekme 5. in 6. kroga, skupina A - Postojna : Krim 10:16, Skala : Velenje Premogovnik 17:9, Krim : Postojna 20:6, Velenje Premogovnik : Skala 16:10. Vrstni red: Skala in Velenje Premogovnik 12, Trata 10, Krim 6 in Postojna 0 točk. Skupina B - Aikea Antena : Agrochem Hrast 0:26, Agrochem Hrast : Aikea Antena 26:0. Vrstni red: Agrochem Hrast 16, Marjetica Koper 10, Ilirska Bistrica 8, Zabiče 6 in Aikea Antena 0 točk.


Najbolj brano