Rolkarski park je dobra scena

Športno in družabno središče mladih v parku Pale s postavitvijo mestnega rolkarskega poligona dobiva nov zagon. “Super je, to je bila res dobra ideja. Zdaj lahko rečemo, da imamo poligon, vzdušje je pravo, prihajajo tako mlajši kot malo starejši, ne samo iz Ajdovščine, tudi od drugod,” je povedal ajdovski rolkar Sebastjan Mitrič.

Ajdovski mestni rolkarski park privablja  rolkarje od blizu in 
daleč. Foto: Alenka Tratnik
Ajdovski mestni rolkarski park privablja rolkarje od blizu in daleč. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Nedeljsko popoldne je v športni park na robu Ajdovščine pritegnilo številne kolesarje in ljubitelje tenisa, živahno pa je bilo tudi na novo urejenem mestnem rolkarskem poligonu, s katerim je občina izpolnila dolgoletne želje in prizadevanja ajdovskih ljubiteljev rolkanja. Pa ne samo njih, saj smo v Palah srečali druščino rolkarjev iz Šempetra, Postojne in Kamnika, ki so prišli preizkusit novo infrastrukturo.

Občina je pred dvema letoma prek projekta participativnega proračuna poskrbela za novo rampo, letos pa je zagotovila še 70.000 evrov za drugo fazo prenove. Za načrte in izvedbo je poskrbela ekipa Zavoda Aliansa pod vodstvom strokovnjaka za gradnjo rolkarskih parkov Davorja Miljkovića iz Nove Gorice. In čeprav ajdovski poligon ni največji, lahko tako začetniki kot tudi bolj izkušeni rolkarji na njem izvajajo različne trike in vragolije, vožnja s skiroji ali poganjalčki pa na njem ni dovoljena, so pojasnili na občini.

Natančnejša pravila glede uporabe bodo zapisana na informacijski tabli, ki jo bodo še postavili, a uporabniki parka menijo, da morebitne težave preprečijo že običajna pravila obnašanja. “Mislim, da ne bo težav, vzdušje je dobro, tu ni prerivanja in nestrpnosti. Starejši spodbujamo mlajše, če jih zanima, jim pokažemo, kako se lahko še izboljšajo, če komu uspe dober trik, mu vsi zaploskamo. Za zdaj je res dobra scena,” je povedal Ajdovec Sebastjan Mitrič. “Fajn je, tu se dobro počutim in vsak dan mi gre bolje. Poligon je res super,” je dodal šestošolec Matic Brataševec, eden mlajših uporabnikov poligona, ki je za rolkanje navdušil celo skupino vrstnikov.

Občina bo predvidoma poleti v Športnem parku Pale prenovila teniško igrišče. Podlago bodo uravnali, površino pa pokrili z umetno travo. Dela bodo stala približno 36.600 evrov, Fundacija za šport bo prispevala 11.700 evrov, preostalo pa bo zagotovil občinski proračun. Ponudbo parka bo v prihodnjih mesecih zaokrožil tudi načrtovani kolopark oziroma pumptrack.


Najbolj brano